Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Mango-passionjuustokakku

20.2.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170219_144837_600x600.jpg

vuoka 24 cm

Pohja:
150-200g gluteenittomia tummia Pirkka täytekeksejä ( vanilja) , älä hienonna liian pieneksi. Ettei tule kovaa mössöä voin jähmetyttyä.
45-50g voita, joku joskus neuvonut tekemään esim oivariinilla jossa on öljyä ettei niin kovettuisi pohja, tässä käytin voita.
Gluteeniton keksi on kovempaa kuin tavallinen. Jos teet tavallista pohjallista, laita vaikka kaurakeksejä ( voita 60 -70g)

sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä murskaa keksit ( sisältöineen) käsin tai koneella.
vuoan pohjalle voi kevyesti laittaa öljyä.Tee massa ja painele kevyesti irtopohja vuoan pohjalle, mutta jos haluat tasaisen reunan vedä pienellä lusikalla tasaiseksi.

Täyte:

7 liivatetta
2 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
2 dl Flora vispiä
2 dl kuohukermaa
200g sitruunatuorejuustoa
1 dl appelsiini mehua, mehua myös liivatteen keittoon tilkka
1 tl vanilja aromia
hieman vaniljakreemijauhetta n 0,5-1 tl
tilkka sitruuna aromia
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan (siivilän läpi)
250g Bonne mangososetta

Liivatteet kylmään veteen.
Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi vispi, vaniljakastike ja kuohu.
Lisää tuorejuusto hyvin vatkaten.
Lämmitä tilkka appelssiinimenua ja lisää liivatteet, nosta jäähtymään.
Lisää vaahtoon aromit, sokeri sekä mangosose, sekoita.
Lisää appelssiinimehu, sekoita.
Maista tarviiko jotakin lisää, mehua ei kannata lisätä.
Kaada hieman jäähtynyt liivatemehu seokseen ja vatkaa hyvin.

Kiinnitä reunakalvo vuokaan, esim teipillä jotta pysyy paikoillaan.

Kaada vaahto vuokaan pohjakeksin päälle ja painele tasaisesti. Huolehdi että reunat ovat siistit ja tasaiset, talouspaperilla voi pyyhkäistä jos on mennyt vaahtoa kovin korkealle reunalle.

Jääkaappiin 4 h

Kiille:
2 dl mango-passion tuoremehua
2 liivatelehteä

Liivatteet likoamaan 5 min.
Keitä mehu puhtaassa rasvattomassa kattilassa.
Lisää hyvin puristetut liivatteet yksi kerrallaan. Anna pulpahtaa
Anna mehun jäähtyä ihan huoneenlämpöiseksi, välillä sekoitellen.
Jos haluaa nopeuttaa pidä kylmähkössä vedessä astiaa ja liikuttele koko ajan mehua.
Mutta älä jätä mehua vartioimatta jotta ei vahingossa jäähdy liikaa.

Kaada mehukiille vuokaan varovasti, vaikka lusikkaa apuna käyttäen ja hieman sinne tänne ettei rymäytä yhteen kohtaan vauhdilla,  vaahtomassa ei sitä välttämättä kestä.

Jääkaappiin  yön yli.

Koristele mieleiselläsi tavalla, muista että sokerimassa ei tykkää kosketuksesta liivatteen kanssa, joten väliin pitää laittaa mm kermavaahtoa tai suklaata.


Aamulla ennen koristeluita. vinks: itse huomasin leveän grillilastan mainioksi apuvälineeksi kakun nostamiseen tarjoiluvadille, pitää vain olla suht ohut. Meillä Muurikan paistolasta, varmaankin lettujen paistoon tarkoitettu.


Gerberat kokeilussa, tämä on yksinkertainen malli kahdella kerroksella terälehtiä. Foliosta tehty muotti ei näy kuvassa. Tomuväri olisi ollut parempi kuin nuin kiiltävä, mutta meni tähän tarkoitukseen.

 

 

Ainesosat

HedelmäMangoSitruuna/appelsiini/limeVanilja

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKevätYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (12)

sokeriruusu
24.8.2017 23:26

Anna:Itselläni oli 24 cm vuoka. Itse taisin vispata vaniljakastikkeen ja vispin yhdessä, kuohukerman sitten erikseen. En tiedä onko sillä mitään väliä vispaako vain yhteen? Massaa tulee kuitenkin sen verran että nopeammin kuohkeutuu noin. Kuohukerman rasvakin on hiukka erilaista….

Anna
24.8.2017 17:19

Hei! Minkä kokoiseen vuokaan tämä kannattaisi tehdä? Ja voiko vispin, vaniljakastikkeen ja kuohukerman vatkata vaahdoksi yhdessä vai kaikki erikseen? 😊

sokeriruusu
2.4.2017 09:30

Nalamuru: kiva kun palasit kertomaan kokemuksestasi 😊ja varmasti onnistui myös muutoksillasi…makumaailmahan pysyi samana.
Melkein kannattaa tosiaan tehä edellisenä päivänä, jotta ensin juustomassa hyytyy ja sen jälkeen vielä mehu-liivateseos.
Mehun merkin olisin tietysti voinu ottaa ylös kun ei niitä muista enää reseptejä kirjotellessa. Tosin se on voinu olla jopa appelsiini-mangomehu. Täytyypä yrittää löytää se purkki ja laittaa ylös.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
1.4.2017 22:19

Moi sokeriruusu. Tänään tein aamulla tällä sinun ohjeellasi juustokakun ja hyvänmakuinen tuli. Tosin en löytänyt kaupasta mango-passiotuoremehu niin ostin hedelmätarhamehun jossa appelsiinia,passiohedelmää ym. laitoin sitä appelsiinimehun sijasta jo täytteeseen ja mangososeen sijasta käytin bonne trooppista sosetta siinäkin tosin osa mangoa. Kiilteen kanssa loppui aika kesken, kun unohdin sen tehdä riittävän ajoissa niin laitoin loput trooppiset soseet bonne purkista sellaisenaan päälle hyvää tuli niinkin.

sokeriruusu
26.3.2017 20:50

Ungolinon seikkailut: kiitos😊

sokeriruusu
26.3.2017 20:49

Hanna: juu, flora vispiä vaikka😊
Reunakalvoa käytän yleensä aina juusto/hyydykekakuissa vaikka ei olisi edes kovin korkea, koska reunan saa siistimmän näköiseksi. Korkeudeltaan tämä oli juuri vuoan kokoinen, hyydyke kerros mahtui siihen juuri päälle. Minulla oli kyllä se 3 dl hyydyke, mutta ehkä turhan tuhti.

Kiva kun kokeilet reseptiä 😊
Minusta tuli kivan makuinen eikä niin hirmu makea ( vieraat kehuivat nimen omaan raikkautta), pohja on gluteenittomilla hieman kovempi kuin tavallisilla kekseillä. Siksi vähensin vähän keksin määrää reseptistä.
Maistella toki kannattaa tehdessä aina, kannattaako jotain lisätä. Resepteitä puhtaaksi kirjotellessa ei aina muista lisäsikö jotain makua maistellessa. Jokaisen suukin on erilainen 😊
Toivotaan että onnistut.

Hanna
26.3.2017 17:48

Hei, tarkoitetaanko vispillä vispikermaa vai mitä? Kakusta tulee ilmeisesti vähän korkeampi kuin yleensä, kun suositellaan reunakalvon käyttöä? 😊Herkullisen kuuloinen resepti lähtee kokeiluun ensi viikonlopun illanistujaisiin 😋

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
22.3.2017 16:00

Ihanat noi kukat <3

sokeriruusu
16.3.2017 17:17

Kiva kuulla, kerro mitä tykkäsit jos päätät tehdä 😊 tuo kiille oli paksu. Että jos haluat ohuemman niin 2 dl mehua ja 2 liivatetta riittää kyllä myös.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
16.3.2017 10:58

Tämä on tosi kaunis. Taidankin tehdä tämän ensi kuussa kun pidän vaatekutsut 🙂

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa