Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kuningatarkakku

3.5.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170317_070000_600x600.jpg

Jäisiä mustikoita n. 350g
tilkka vettä
n.2 rkl hillosokeria
Näistä kiehuttelin mössön ja sen surautin vielä ihan soseeksi.

Pohja: 24 cm vuokaan

5  munaa
110 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja jäähdytä. Tee jauhoseos valmiiksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää jauhoseosta ja jäähtynyttä voita vuoronperään, kääntele taikinaa aina välissä. Sekoita voi hyvin joukkoon.
paista  170 asteessa n. 45 min

Täyte: riittää 2 väliin

200g vadelma tuorejuustoa
keitetty mustikkasose
3 liivatetta ( mustikoiden sulamis vaiheessa otin talteen hieman mustikka vettä)
200g kuningatar rahkaa
4 dl vispiä
hieman mansikan makuista tomusokeria
pieni liraus sitruunaa

kostutus maidolla tai laimennetulla mehulla

Liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä rahka sekoita hyvin. Lisää mustikkasose, sokeri, sitruunamehu. Kiehauta mustikkamehua tilkka tai vettä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä hieman.
Lisää liivateseos vispiin hyvin sekoittaen. Maista vielä tarviiko jotain lisää.

Päällinen on kuohukermaa n. 3 dl jota oli sattumoin kaapissa. Piti tehdä marenki mutta erehdyksessä laitoin lisänä voita jossa on öljyä….noh eihän se vaahtoutunut.

 

Koristeet ovat vaniljamassasta


Halusin kokeilla kolmiväri ruusua, pohjana valkoinen massa.
Ruusun terälehdet on tehty erikseen.


Ruusu sai pinalleen hieman kimalletta.

Hortensian kukkamuotilla on tehty siniset kukat.

Ainesosat

MustikkaVadelma

Kategoriat

KakkupohjatKakunkuorrutteetKesäKevätKoristeetSyntymäpäivätTäytekakutTäytteetYlioppilasjuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (5)

sokeriruusu
10.5.2017 12:35

Kiitos Irzu 😊 ruusuun yritin panostaakin ja hieman erilaista tällä kertaa. Värit olisi voinu olla hieman helakampia ehkä..

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
10.5.2017 08:52

Ajattelin vähän samansuuntaista kukkaloistoa tehdä äitienpäiväksi. Itsellä on myös muutama kukkamuotti ja niistä on kiva tehdä. Ihana tuo sinun ruusu! 🙂

Kinuskiemo
4.5.2017 20:59

Tältä näyttää kaunis kesäinen kukkapenkki parhaimmillaan. Ihania värikkäitä lajeja kauniisti ryhmiteltynä. Tällä kertaa tämä asetelma onkin syötävä silmänilo ja kakun koriste. Kakkupalan mukana voi onnekseen saada värikkään kukkasen maisteltavaksi omalle lautaselleen. 🙂

sokeriruusu
3.5.2017 17:55

Kiitos mari-johanna😊 joka kerta itsekin oppii uutta ja mukava kokeilla jos aikaa riittää jotakin mitä ei ennen ole tehnyt.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.5.2017 15:30

Sinun kässissäsi Sokeriruusu vaniljamassa taipuu näköjään ihan millaiselle kiemuralle vain! 🙂
Olipa meidän kaikkien onni, että päädyit kuitenkin tämän kakun tänne laittamaan, sillä olisi ollut kyllä virhe jos näin hieno kakku ei olisi leipomo elämää kokenut! 🙂
On totta että jos kakun teossa leipurilla tulee mutkia matkaan, niin silloin monesti on tunne että heitänpä koko kakun seinään, mutta onneksi me emme tiedä niistä vaikeuksista nyt mitään ja voit vain onnellisena ottaa kehuja vastaan!
Tästä kakusta tulee kesä mieleen! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa