3.5.2017
Jäisiä mustikoita n. 350g
tilkka vettä
n.2 rkl hillosokeria
Näistä kiehuttelin mössön ja sen surautin vielä ihan soseeksi.
Pohja: 24 cm vuokaan
5 munaa
110 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja jäähdytä. Tee jauhoseos valmiiksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää jauhoseosta ja jäähtynyttä voita vuoronperään, kääntele taikinaa aina välissä. Sekoita voi hyvin joukkoon.
paista 170 asteessa n. 45 min
Täyte: riittää 2 väliin
200g vadelma tuorejuustoa
keitetty mustikkasose
3 liivatetta ( mustikoiden sulamis vaiheessa otin talteen hieman mustikka vettä)
200g kuningatar rahkaa
4 dl vispiä
hieman mansikan makuista tomusokeria
pieni liraus sitruunaa
kostutus maidolla tai laimennetulla mehulla
Liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä rahka sekoita hyvin. Lisää mustikkasose, sokeri, sitruunamehu. Kiehauta mustikkamehua tilkka tai vettä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä hieman.
Lisää liivateseos vispiin hyvin sekoittaen. Maista vielä tarviiko jotain lisää.
Päällinen on kuohukermaa n. 3 dl jota oli sattumoin kaapissa. Piti tehdä marenki mutta erehdyksessä laitoin lisänä voita jossa on öljyä….noh eihän se vaahtoutunut.
Koristeet ovat vaniljamassasta
Halusin kokeilla kolmiväri ruusua, pohjana valkoinen massa.
Ruusun terälehdet on tehty erikseen.
Ruusu sai pinalleen hieman kimalletta.
Hortensian kukkamuotilla on tehty siniset kukat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos Irzu 😊 ruusuun yritin panostaakin ja hieman erilaista tällä kertaa. Värit olisi voinu olla hieman helakampia ehkä..