3.5.2017
30 x 20 cm soikea vuoka, riittää 6-8 henk.
5 dl dl kuohukermaa
3 kananmunaa
vajaa desi sokeria
1 tl vanilija sokeria
3 sitruunaa
3 liivatetta
hieman limen makuista tomusokeria
hieman sitruunan keltaista pastaväriä
50 g valkosuklaata
Liivatteet kylmään veteen. Varaa kolme kulhoa.
Raasta 2 sitruunan kuoret ja purista yhden sitruunan mehu kattilaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erilleen.
Vatkaa 2,5 dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää raastettu kuori. Kuumenna sitruunan mehu ja lisää liivatteet, lisää loput mehut joukkoon.
Anna jäähtyä hetken.
Lisää liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa astiassa. Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto sekä keltainen väri. Valkuaisvaahto hellästi nostellen kermaseoksen joukkoon.
Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin yön yli.
Seuraavana päivänä, vatkaa loppu kuohukerma, sulata valkosuklaa joukkoon ja lisää vähän lime tomusokeria. Voi tehdä myös pelkästään lime tomusokerista…Koristele pursottamalla, sitruunaraastetta päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä