Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Gluteenittomat sämpylät

4.7.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170609_123943_01_600x600.jpg

9 kpl isohkoja sämpylöitä

5 dl vettä
1 tl psyliumia
1 pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
4 rkl öljyä
3,5 dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl vaaleaa Jyttejauhoa ( voi käyttää tummaakin)
Jauhot sisältävät itsessään jo psyliumia, niin en lisää sitä taikinaan kovin paljoa.

Lämmitä vesi 42 asteiseksi  ja lisää hiiva, sekoita hyvin. Lisää psylium ja anna hetki turvota. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoseosta vähitellen ensin jollain vatkaten ja lopuksi käsin. Taikina jää löysäksi, mutta jos lisäät liikaa jauhoa, ei kohoa.
Muotoile suoraan pellille ( laitoin leivinpaperin päälle vähän kaurajauhoa ja käsiin ettei tartu).
Kohota vähintään tunti liinan alla.

200 astetta n. 30 min.

Vinkki: Sämpylät kannattaa pakastaa mitä ei samana päivänä syö ja ottaa sieltä tarpeen vaatiessa. Gluteeniton leipä kuivuu melko nopeasti, säilyy kyllä seuraavaan päivään pöydällä. Todella hyviä esim paahdettuna.

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonMunaton

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa