10.5.2017
2 x 150 g paketti Pirkka gluteenittomia valkosuklaa/ karpalo keksejä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa ( tai suklaa)
1 dl baileys likööriä
6 liivatetta ( tilkka vettä)
maun mukaan Swing viskiä, n. 1 korkillinen ( korkki on melko iso)
tomusokeria maun mukaan
150 g gluteenitonta tummaa suklaata rouheena
( kahvin makua voi hivenen lisätä jos haluaa, muttei kovin paljon nestettä tai sitten lisää vielä yhden liivatteen)
Muutama tippa ruskeaa pastaväriä
Liivatteet likoamaan, vaahdota vispi ja vaniljakastike. Lisää tuorejuusto, sekoita hyvin. Liivate vesi lämpiämään n. 0, 4 dl ja lisää pehmenneet liivatteet siihen, liota, nosta jäähtymään. Lisää vaahtoseokseen tomusokeria, likööri, ( kahvi tilkka), rouhitut suklaat, sekoita. Lisää viskiä maun mukaan, sekä pastaväri.
Kaada liivateseos vaahtoon, sekoita.
Kokoa tarjoiluastialle irtopohjavuoan reunojen avulla, voit käyttää reuna muovia.
Murusta pohjalle yksi rasia n. 150 g keksiä, saa olla isohkojakin paloja, pehmenee massan alla.
Lisää muruseoksen päälle puolet vaahdosta varovaisesti ja tasoita. Murusta toinen paketti keksiä vaahdon päälle. Lisää loppu vaahto. Minulla 24 cm vuoka tuli ihan täyteen. Tasoita pinta.
Jääkaappiin yön yli.
Seuraavana päivänä voi koristella esim suklaalla.
Keksit pehmeni mukavasti, mutta pohja on niin epävakaa etten lähtisi sitä siirtämään toiselle lautaselle. Kokoa tarjoilulautaselle.
Maku oli hyvä, sangen viskinen mutta koekaniinit tykkäsivät. En tehnyt liian makeaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä