Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Voitaikinakupit glögimoussella

24.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20161119_201516_600x600.jpg

Pohjat:
2 levyä lehtitaikinaa
kananmunaa voiteluun

Kauli taikina levyjä hieman ohuemmiksi. Ota pyöreällä muotilla (halkaisija noin 6 cm) tai nurinpäin käännetyllä lasilla levystä ympyröitä. Minä sain 2 levystä 8 kappaletta. (eli siis 4 leivosta). Leikkaa puoleen ympyröistä pienemmällä muotilla (noin 4 cm) reikä siten, että pienempi ympyrä on irti isommasta, mutta pienempi ympyrä jää kuitenkin isomman sisään. Nosta ympyrät pellille siten, että ehjän ympyrän päälle tulee aina ympyrä, johon on leikattu reikä. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Glögicurd:
1,5 dl glögitiivistettä
3 kananmunan keltuaista
75 g voita

Laita glögi ja keltuaiset kattilaan. Säästä yksi valkuainen marenkia varten. Valkuaiset voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten, jolloin hävikkiä ei synny. Kuumenna glögiä ja keltuaisia, kunnes seos paksunee selvästi. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele niin, että voi sulaa joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Piparkakkumarenki:
1 valkuainen
3/4 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa valkuainen kovaksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi piparkakkumauste. Levitä marenki öljytylle leivinpaperille pellin päälle ja paista uunissa 125 asteessa noin 45 minuuttia.

Täytteeseen:
glögicurd
2 dl kermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl kanelia

Koristeluun:
piparkakkuja
5 palaa suklaata
piparkakkumarenki

Laita jokaisen pohjan koloon nokare glögicurdia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, kaneli ja loppu glögicurd vaahdotettuun kermaan(jos glögicurdia on kovin paljon jäljellä, kannattaa lisätä pienissä erissä ja maistella, milloin maku on sopivan vahva).  Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota täytettä keoiksi pohjien päälle.

Murenna piparkakkumarengista palasia ja ripottele ne täytteen päälle. Sulata suklaa ja laita esim. minigrip-pussiin, jonka yksi kulma on leikattu auki. Koristele leivokset sulalla suklaalla ja piparkakuilla.

Ainesosat

MarenkiSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JouluLeivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Satu
25.11.2016 15:33

Kiitos kinuskiemo!

Kinuskiemo
24.11.2016 16:52

Upea leivos! Näyttävä ja joululta maistuva tarjottava missä tahansa joulunajan tilaisuudessa, ei ainoastaan pikkujouluissa. Suklaaspritsaukset, viimeinen silaus houkuttelevaan ulkonäköön. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa