18.8.2017
Ainekset:
200g tummaa suklaata (maidotonta)
3/4 dl öljyä
2 dl sokeria
2,25 dl kasvimaitoa (esim. kaura-, manteli- tai soijamaitoa)
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
(halutessasi lisää taikinaan esim. pähkinä- tai mariannerouhetta)
Pinnalle: tomusokeria
Sulata 150 g suklaasta ja rouhi loput 50 g. Sekoita sulan suklaan joukkoon kaikki ainekset reseptin mukaisessa järjestyksessä ja lisää viimeisenä joukkoon suklaarouhe.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Ripottele jäähtyneen leivonnaisen päälle tomusokeria. Nauti kaurajäätelön tai -vaniljakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos kommentista mari-johanna! Toivottavasti maistui 🙂