Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Riisipuuropataleipä

20.11.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20171105_183458_600x600.jpg

1,5 dl vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
3 dl riisipuuroa
1 tl inkivääriä
1,5 tl suolaa
3,5 dl ohrajauhoa
3,5 dl vehnäjauhoa
25 g maidotonta margariinia

voiteluun: vettä
päälle koristeeksi: mantelilastuja tai -rouhetta
padan voiteluun: öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon puuro, inkivääri ja suola. Lisää taikinaan jauhoja, kunnes se on pehmeää, mutta muotoiltavaa. (Minä en lisännyt aivan tuota ainesluettelossa olevaa määrää.) Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.

Vaivaa lopuksi taikinan joukkoon rasva. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota noin tunti. Painele taikina kasaan kohotuksen puolivälissä.

Voitele kannellinen pata tai esim. kattila öljyllä. Laita astia uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti. Pyöritä taikina pyöreäksi leiväksi.

Ota pata uunista, kun uunin lämpö on 225 astetta. Nosta leipä pataan. Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele päälle mantelilastuja tai -rouhetta. Laita kansi padan päälle. Laita pata uunin keskitasoon ja paista 15 minuuttia. Nosta kansi pois ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaaleanruskea ja kypsä.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

JouluLeivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

Satu
24.11.2017 07:20

Kiitos Kinuskiemo ja Mari-Johanna!

Kinuskiemo
22.11.2017 13:24

Sinun reseptejäsi lukiessa voi todeta, että puurosta on moneksi, myös riisipuurosta. Tulee varmasti maukasta leipää, ja valmistuskin on kivan erilaista, kun on jännittäviä vaiheita mukana. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
21.11.2017 07:15

Kuten tuossa jo äskeisten sämpylöiden kohdalla totesinkin, joulun leipä tähdet ovat syttyneet! 🙂
Voi kun muistaisin myös tämän ohjeen siinä vaiheessa kun tonttupuurolla seuraavan kerran herkuttelemme. Toki ongelma on juurikin se mistä itsekin mainitset, ettei puuroa yleensä jää, joten ennakoida täytyy siis täälläkin! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa