Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Minttusuklaakakku

31.12.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20160929_170109_600x600.jpg

24 cm:n vuokaan

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen: noin 2 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria

Riko munat korkeaan lasiin. Ota toinen samankokoinen lasi ja kaada siihen sokeria saman verran kuin munia on. Kaada sokeri kulhoon. Kaada tyhjäksi jääneeseen lasiin kaakaojauhetta noin 1/3 kananmunien määrästä. Laita vehnäjauhoja niin paljon, että vehnäjauhoja ja kaakaojauhetta on yhteensä saman verran kuin kananmunia. Mittaa jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita. Kaada munat kulhoon sokerin kanssa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdon joukkoon jauhoseos pienissä ja sekoita nuolijalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-45 minuuttia. Suojaa kakun pinta alumiinifoliolla, jos se alkaa tummua liikaa.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Täyte 1:
2 dl vispikermaa
75 g valkosuklaata
3/4 dl mariannerouhetta
1 prk Valio maustettu rahka vanilja

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita loput aineet kermavaahdon joukkoon. Kostuta ensimmäinen pohjalevy ja levitä täyte sen päälle.

Täyte 2:
2 dl vispikermaa
1 prk Valio maustettu rahka minttusuklaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl pätkiksiä rouhittuna

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput aineet. Nosta toinen pohjalevy ensimmäisen täytekerroksen päälle.
Kostuta ja levitä täyte levyn päälle. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohjalevy.

Suklaakuorrute:
130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lämmitä kerma kattilassa selvästi kättä lämpimämmäksi, mutta ei kuitenkaan kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula kerman joukkoon. Sekoita rakenne vispilällä tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta hieman sekoitellen ja kaada se sitten kakun päälle.

Reunoille:
4,5 dl vispikermaa
2 prk Valio maustetturahka minttusuklaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja rahka. Levitä rahkakermaa kakun reunoille. Laita loput pursotuspussiin ja pursota kakun pinnalle ruusukkeita.

Koristeluun

75 g tummaa suklaata
25 g valkosuklaata

Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa eri astioissa. Levitä tumma suklaa lastan avulla ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Laita sulatettu valkosuklaa esim. pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota valkosuklaalla raitoja tumman suklaan päälle ja vedä sitten hammastikulla viivoja niin, että saat marmorikuvion. Anna suklaalevyn jähmettyä jääkapissa ja murra se sitten palasiksi.

Koristele kakku suklaapaloilla.

Ainesosat

MinttuSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

JouluTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Satu
1.1.2017 16:43

Kiitos mari-Johanna!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.1.2017 08:51

Voi mikä ihanuus! 🙂 Minä löysin viime kesänä tuon valion minttusuklaa rahkan ja voi taivas miten hyvän kakun siitä saa…
Voin siis kuvitella, että tämä kakku aivan sulaa suuhun! 🙂
Kakun ulkonäkökin on jo niin muheva upeine kermapursotuksineen että eihän tästä voi kieltäytyä, pieni pala on pakko maistaa!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa