31.12.2016
24 cm:n vuokaan
Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen: noin 2 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria
Riko munat korkeaan lasiin. Ota toinen samankokoinen lasi ja kaada siihen sokeria saman verran kuin munia on. Kaada sokeri kulhoon. Kaada tyhjäksi jääneeseen lasiin kaakaojauhetta noin 1/3 kananmunien määrästä. Laita vehnäjauhoja niin paljon, että vehnäjauhoja ja kaakaojauhetta on yhteensä saman verran kuin kananmunia. Mittaa jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita. Kaada munat kulhoon sokerin kanssa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdon joukkoon jauhoseos pienissä ja sekoita nuolijalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-45 minuuttia. Suojaa kakun pinta alumiinifoliolla, jos se alkaa tummua liikaa.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Täyte 1:
2 dl vispikermaa
75 g valkosuklaata
3/4 dl mariannerouhetta
1 prk Valio maustettu rahka vanilja
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita loput aineet kermavaahdon joukkoon. Kostuta ensimmäinen pohjalevy ja levitä täyte sen päälle.
Täyte 2:
2 dl vispikermaa
1 prk Valio maustettu rahka minttusuklaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl pätkiksiä rouhittuna
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput aineet. Nosta toinen pohjalevy ensimmäisen täytekerroksen päälle.
Kostuta ja levitä täyte levyn päälle. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohjalevy.
Suklaakuorrute:
130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lämmitä kerma kattilassa selvästi kättä lämpimämmäksi, mutta ei kuitenkaan kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula kerman joukkoon. Sekoita rakenne vispilällä tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta hieman sekoitellen ja kaada se sitten kakun päälle.
Reunoille:
4,5 dl vispikermaa
2 prk Valio maustetturahka minttusuklaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja rahka. Levitä rahkakermaa kakun reunoille. Laita loput pursotuspussiin ja pursota kakun pinnalle ruusukkeita.
Koristeluun
75 g tummaa suklaata
25 g valkosuklaata
Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa eri astioissa. Levitä tumma suklaa lastan avulla ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Laita sulatettu valkosuklaa esim. pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota valkosuklaalla raitoja tumman suklaan päälle ja vedä sitten hammastikulla viivoja niin, että saat marmorikuvion. Anna suklaalevyn jähmettyä jääkapissa ja murra se sitten palasiksi.
Koristele kakku suklaapaloilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos mari-Johanna!