3.4.2017
10 kpl
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl lakritsipaloja (pilkottuja lakritsipatukoita)
75g margariinia tai voita
2 rkl appelsiinimarmeladia
0,5 dl appelsiinituoremehua
1 kananmuna
Kuorrute:
3 dl vispikermaa
1 prk valion sitruunainen lakritsi -rahkaa
0,5 dl lakritsikastiketta
Koristeeksi: strösseleitä, lakritsaa
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseokseen lakritsipalat. Sulata margariini. Lisää margariinin joukkoon ensin marmeladi ja mehu ja sitten kananmuna.
Yhdistä seokset ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä lakritsikastike. Laita kuorrute pursottimeen ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.
Koristele strösseleillä ja lakritsoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Kinuskiemo! Vatkainta ei tosiaan siis tarvita paitsi pursotuksiin. Ja Kyllä, on ollut aikaa myös rentoutumiseen 🙂