31.7.2016
6 munaa
sokeria
vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
vaniljasokerilla maustettua maitoa
1 litra kermaa
1 prk vaniljarahkaa
3 banaania
2 litraa mansikoita (väliin ja päälle)
suklaarouhetta
1. Mittaa kananmunat lasiin ja mittaa kahteen muuhun lasiin yhtä paljon sokeria ja vehnäjauhoja. Sekoita lisäksi vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kääntele joukkoon jauhoseos.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24-senttimetriseen vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. (Vaikea arvioida aikaa, kun itse en ikinä katso kelloa vaan testaan vain tikulla).
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Viipaloi mansikat ja banaanit (mansikat on muuten helppo viipaloida kananmunaleikkurilla!).
5. Leikkaa jäähtynyt pohjaa kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen osa ja asettele pohjan päälle banaanit. Levitä banaanien päälle reilu (!) kerros kermavaahtoa ja asettele päälle vielä mansikat. Tee toiselle pohjalle samoin ja nosta päälle viimeine pohja.
6. Levitä kakun päälle paksusti kermavaahtoa ja koristele se esim. suklaarouheella ja mansikkasiivuilla.
7. Nauti! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Isot kiitokset mukavista kommenteista Kinuskiemo ja mari-johanna! 🙂