3.7.2015
Massa 1 makean ystäville
N. 2 litraa jäätelömassaa
3 prk (á 2,5 dl) Flora Vanillaa
250 g turkkilaista jugurttia
1 prk kondensoitua maitoa
0,75 dl glukoosisiirappia
Yhdistä kaikki aineet ja sekoita sähkövatkaimella vaahdoksi. Massa jää aika löysäksi.
Jaa massa 0,5 l astioihin. Pakasta vähintään 8 tuntia.
Massa 2 täyteläisyydestä nauttiville
N. 2 litraa jäätelömassaa
2 prk (á 2,5 dl) Flora Vispiä
500 g turkkilaista jugurttia
1 prk kondensoitua maitoa
0,75 dl glukoosisiirappia
1/2 tl suolaa
Sekoita Flora Vispi sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää muut aineet. Sekoita vatkaimella pienen eläimen raivolla kaikki sekaisin.
Jaa massa 0,5 l astioihin. Pakasta vähintään 8 tuntia.
Alla olevat ohjeet on mitoitettu n. 0,5 l perusmassaa.
Appelsiinijäätelö/Soda Stream -makujätski
0,5 l merkkiin korkissa Soda Streamin appelsiinitiivistettä (tai jotain muuta makutiivistettä)
Sekoita tiiviste jäätelömassaan.
Omena-kanelijäätelö
100 g sileää omenahilloa
0,5 tl kanelia
Sekoita hillo ja kaneli jäätelömassaan.
Fazerina-keksijäätelö
5 kpl Fazerina-keksejä
Murskaa keksit ja sekoita massaan.
Suklaakonvehtijäätelö
100 g suklaakonvehteja (minulla ananastäytteisiä)
Pilko konvehdit ja sekoita massaan.
Kanelipulla
1 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
Sekoita mausteet jäätelömassaan.
Pipari
1-2 tl piparkakkumaustetta
Sekoita mauste jäätelömassaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Äkkiä tulee mieleen, että Flora vispi on koostumukseltaan erilainen kuin kuohukerma, joten ero koostumuksessa voi johtua siitä. Nyt kun olen lueskellut muidenkin jätskikokemuksia, niin kerman vispaus on ollut myös ilmeisen kriittinen vaihe. Eli kermaa ei pidä vaahdottaa liikaa, ettei se ”leikkaa”. En tiedä onko näistä pohdiskeluista apua jätskisi kanssa 🙂