Kinuskileipomo Tiinan herkku

Kategoria: Kääretortut,  Syksy Nähty 4128 kertaa
 
21.10.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIAronia kääretorttu


Mies aina sanoo että aronioista ei ole mihinkään muuhun kuin lintujen ruuaksi. Halusin sitten kokeilla että onko todellakin noin ja tyhjensin puskan marjoista joista mehustin ekana mehun ja siitä sitten jatkoin valmistusta marmeladiksi. Marmeladi sellaisenaan oli kuulemma jo oikein hyvää. Meille tulis itten eräänä päivänä vieraita joista yksi ei kestä gluteenia. Siitä sitten tuli ajatus käyttää tuota marmeladia täytteessä yhdessä mascarponen kanssa ja oli aivan täydellistä!

Kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1½ dl Sokeria
1½ dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta

1. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää jauhot varovasti taikinaan käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. paista 225 asteessa n.8min
5. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista leivinpaperi varovasti.
6. Sekoita mascarpone ja marmeladi. Levitä pohjan päälle ja kääri rullalle.