Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Niippa

Valkosuklaa-vadelmamoussekakku, pähkinäpohjalla!

22.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11760200_1016826038351727_4179729103341463307_n_600x600.jpg

Valkosuklaa-vadelmamoussekakku, pähkinäpohjalla:
(24cm irtopohjavuoka)
©Nipa/blogi

Pohja:
2 ½ dl sakasanpähkinöitä
1 ½ dl taateleita, tuore
1 rkl raakakaakao jauhetta
½ dl raaka kaakaopapu rouhetta, (kaakao nibsejä)

Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 400g) turkkilaista jogurttia
200g vadelmia, paseerattu
8 liivatetta
4-5 rkl vettä

Valkosuklaa:
3 dl Cashewpähkinöitä
1dl vettä
½ kaakaovoita
3 rkl hunajaa (halutessaan jätä pois)
1 tl Bourbon vaniljajauhetta

Valmistus:

  • Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla.
  • Valmista pohja: Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää kaakaojauhe, taatelit paloina, ja nibsit. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele kevyesti massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja pakkaseen, kakun valmistamisen ajaksi.
  • VALKOSUKLAA: Sulata kaakaovoi vesihautteessa nestemäiseksi: laita kaakaovoi pieneen kulhoon, kaada isompaan kulhoon kuumaa vettä ja aseta kaakaovoi vesihauteeseen.
  • Valmista valkosuklaa sekoittamalla ainekset vahvalla tehosekoittimella(tai monitoimikone) sileäksi soseeksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. HOKS! Cashew pähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista.
  • TÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, paseraatut vadelmat(siivilän läpi muussattu lusikalla!). Sekoita.
  • Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää täytteen joukkoon, kokoajan sekoittaen.
  • Kaada täyte pohjan päälle. Laita valkosuklaa pursotin pussiin, ja pursota haluamasi koristus.
  • HOKS! Marmoroidun pinnan saat, kun laitat valkosuklaa nokareita vadelmatäytteen päälle sikinsokin, ja lusikalla sekoitat spiraali liikkeellä haluamasi ”kuvion´´.
  • Koristele halutessasi vadelmilla ja kaakao nibseillä.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaaVadelma

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

ÄitienpäiväJouluJuusto- ja hyydykekakutKesäKevätKevyet herkutSyksySyntymäpäivätTeemajuhlatYhteistyöreseptitYlioppilasjuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_56902463_395536001284431_4526267399606894592_n_400x400.jpgNiippaSitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12286155_1087746984592965_1979897079_n_400x400.jpgNiippaPuolukkakakku!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12272846_1084315164936147_1778360863_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaamoussekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12080770_1064467113587619_34285681_n_400x400.jpgNiippaMangojuustokakku, ilman pohjaa!
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11998145_1058442774190053_1574093081_n_400x400.jpgNiippaMango-mokkapalat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12007077_1051724958195168_312162033_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaapiirakka

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa