Valkosuklaa-vadelmamoussekakku, pähkinäpohjalla:
(24cm irtopohjavuoka)
©Nipa/blogi
Pohja:
2 ½ dl sakasanpähkinöitä
1 ½ dl taateleita, tuore
1 rkl raakakaakao jauhetta
½ dl raaka kaakaopapu rouhetta, (kaakao nibsejä)
Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 400g) turkkilaista jogurttia
200g vadelmia, paseerattu
8 liivatetta
4-5 rkl vettä
Valkosuklaa:
3 dl Cashewpähkinöitä
1dl vettä
½ kaakaovoita
3 rkl hunajaa (halutessaan jätä pois)
1 tl Bourbon vaniljajauhetta
Valmistus:
- Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla.
- Valmista pohja: Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää kaakaojauhe, taatelit paloina, ja nibsit. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele kevyesti massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja pakkaseen, kakun valmistamisen ajaksi.
- VALKOSUKLAA: Sulata kaakaovoi vesihautteessa nestemäiseksi: laita kaakaovoi pieneen kulhoon, kaada isompaan kulhoon kuumaa vettä ja aseta kaakaovoi vesihauteeseen.
- Valmista valkosuklaa sekoittamalla ainekset vahvalla tehosekoittimella(tai monitoimikone) sileäksi soseeksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. HOKS! Cashew pähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista.
- TÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, paseraatut vadelmat(siivilän läpi muussattu lusikalla!). Sekoita.
- Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää täytteen joukkoon, kokoajan sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle. Laita valkosuklaa pursotin pussiin, ja pursota haluamasi koristus.
- HOKS! Marmoroidun pinnan saat, kun laitat valkosuklaa nokareita vadelmatäytteen päälle sikinsokin, ja lusikalla sekoitat spiraali liikkeellä haluamasi ”kuvion´´.
- Koristele halutessasi vadelmilla ja kaakao nibseillä.