Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Makuja maailmalta,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 2170 kertaa
 
07.04.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIJuusto-suklaatiikeri


Löysin tällaisen herkullisen reseptin saksankielisestä Zucker, Zimt und Liebe -blogista. Resepti kuulosti niin mielenkiintoiselta, että pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Kakusta tuli tiikerikakun uusi versio, todella suklainen, mutta juusto kuitenkin tuo mukavaa keveyttä ja pehmeyttä. Vaikka kakussa on kaksi erilaista kerrosta, se on siitä huolimatta melko nopeatekoinen. Vatkaimia tai muita koneita ei tarvita, itse sekoitin kaikki ainekset puuhaarukalla. Ainoat aikaa ja kärsivällisyyttä vaativat vaiheet ovatkin paistaminen ja jäähdyttäminen. Suosittelen todella jäähdyttämään kakun kunnolla paistamisen jälkeen, sillä kylmänä se on parasta.

Juustotäyte

250 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 munankeltuainen

Vatkaa kaikki ainekset nopeasti sekaisin ja jätä sivuun odottamaan suklaataikinan valmistuksen ajaksi.

Suklaataikina

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
250 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
3,5 dl maitoa
2,5 dl sokeria
2 munaa

Voitele ja korppujauhota suuri (2,5 l) reiällinen kakkuvuoka.
Sulata rasva ja suklaa isossa kattilassa hitaasti välillä sekoittaen, ettei seos pala. Anna jäähtyä vähän aikaa, jotta muna ei kypsy, kun se lisätään.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja jätä sivuun odottamaan.
Sekoita sokeri maidon joukkoon (ei tarvitse liueta) ja sekoita neste suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa joukkoon myös munat. Lisää lopuksi taikinaan jauhosesos ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet suklaataikinasta kakkuvuoan pohjalle ja kaada päälle juustotäyte siten, että se ei kosketa vuoan reunoja. Suklaataikinaan kannattaa tehdä tavallaan oja, johon juustotäyte laitetaan. Levitä päälle vielä loput suklaataikinasta ja töki kakkua muutaman kerran haarukalla, jotta siihen tulisi tiikerimäinen kuvio. Tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku kokonaan ennen tarjoilua, jotta juustotäyte jähmettyy kunnolla.