7.4.2015
Juustotäyte
250 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 munankeltuainen
Vatkaa kaikki ainekset nopeasti sekaisin ja jätä sivuun odottamaan suklaataikinan valmistuksen ajaksi.
Suklaataikina
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
250 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
3,5 dl maitoa
2,5 dl sokeria
2 munaa
Voitele ja korppujauhota suuri (2,5 l) reiällinen kakkuvuoka.
Sulata rasva ja suklaa isossa kattilassa hitaasti välillä sekoittaen, ettei seos pala. Anna jäähtyä vähän aikaa, jotta muna ei kypsy, kun se lisätään.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja jätä sivuun odottamaan.
Sekoita sokeri maidon joukkoon (ei tarvitse liueta) ja sekoita neste suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa joukkoon myös munat. Lisää lopuksi taikinaan jauhosesos ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita puolet suklaataikinasta kakkuvuoan pohjalle ja kaada päälle juustotäyte siten, että se ei kosketa vuoan reunoja. Suklaataikinaan kannattaa tehdä tavallaan oja, johon juustotäyte laitetaan. Levitä päälle vielä loput suklaataikinasta ja töki kakkua muutaman kerran haarukalla, jotta siihen tulisi tiikerimäinen kuvio. Tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku kokonaan ennen tarjoilua, jotta juustotäyte jähmettyy kunnolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentista mari-johanna. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! =)