Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Suppilovahveropiirakka

17.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Suppilovahveropiirakkapienieilogoa_600x600.jpg

Nyt kun sieniaika on parhaimmillaan, on aika myös piilottaa sieniä vaikkapa piirakkaan.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Emmental-juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
50 g pekonia
1 litra tuoreita suppilovahveroita
1 iso sipuli
15 cm pala purjoa
0,5 tl timjamia
0,5 tl currya
suolaa, mustapippuria
Munamaito:
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl Emmental-juustoraastetta

Annostele kulhoon jauhot. Nypi joukkoon kylmä rasva. Sekoita mukaan juustoraaste. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään n. 10 min.

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (Ø 22 cm). Kauli jääkaappikylmä taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi niin, että taikinaa riittää myös reunoille. Venytä lopussa tarvittaessa sormin. Nosta vuoka jääkaappiin. Lämmitä uuni 200 ºC.

Tee täyte. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Nosta rapeaksi paistuneet pekoninpalat talouspaperin päälle, jätä rasva pannuun. Hienonna sipuli ja suikaloi purjo. Tarkasta, että sienet ovat puhtaita ja tarvittaessa pilko suurimmat sienet hieman pienemmiksi. Nosta sienet pannulle pekonirasvaan ja anna paistua, kunnes liika neste on haihtunut. Lisää sipuli, purjo, curry ja timjami ja anna niiden hautua n. 5 min. Lisää lopuksi pekonipalat takaisin pannulle, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita tasaiseksi ja nosta pannu hellalta.

Esipaista piirakkapohjaa uunissa hieman ylätason yläpuolella n. 10 min. Nosta pohja uunista ja kaada pohjan päälle täyte. Sekoita munamaitoainekset ja kaada munamaito tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 ºC uunin alaosassa n. 35-40 min.

Ainesosat

Sieni

Kategoriat

Suolaiset piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (2)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
17.10.2020 23:57

Kirsi Susanna Niinpä puuttui, ensin pantiin taikina jääkaappiin ja sitten perään voideltu, jauhotettu vuoka. Oli jäänyt välistä se vaihe, jossa pohjataikina laitetaan piirakkavuokaa. Anteeksi kamalasti, virhe on nyt korjattu.

Kirsi Susanna Aalto
17.10.2020 16:54

Hei,muuten herkullisesta ohjeesta puuttuu vaihe, jossa taikina siirtyy vuokaan.
Pitäisi varmaan kaulita, sillä muuten korppujauhe ei pysy vuoassa paikoillaan?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa