Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä,  Kevyet herkut Nähty 2424 kertaa
 
07.01.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIRaikas marjasorbetti


Oli vain niin pakko kokeilla tehdä sorbettia! Sorbetin tekoon kuuluu yleensä sekoitella itse ”seosta” n. 30-40 min välein. Itse kuitenkin tein sen niin myöhään että pari kertaa ehdin sekoitella ja sitten oli pakko mennä nukkumaan, olisin muuten nukahtanut pitkän päivän jälkeen. Loppujenlopuksi sekoitteleminen ei minulle ole niin tarkkaa, maistuuhan se ilmankin sitä! 🙂

Marjasorbetti (n. 7:lle):

n. 920 g jäisiä marjoja (itse käytin mansikkaa)
1 dl sitruunan tai limen mehua
0,5 dl kylmää vettä
5-6 rkl juoksevaa hunajaa TAI jotain muuta makeuttajaa, kuten sokeria
(Halutessaan 1 sitruunan/2 limen kuoriraaste)

Laita kaikki ainekset blenderiin. Jäisiä marjoja voi sulattaa ihan vähän blenderin helpottamiseksi, niin että marjat ovat vielä kuitenkin jäässä. Jos käytät mansikoita, kannattaa ihan pikkuruisen sulatuksen jälkeen hienontaa niitä vaikka lusikalla ”hakkaamalla” pienemmäksi. Soseuta hienoksi jäiseksi seokseksi blenderissä. Kaada mieluiten metalliseen kulhoon, ja aseta kelmu kulhon päälle. Käy sekoittamassa tai vatkaamassa aina n. 30-40 minuutin välein n. 3 tunnin ajan. Kuten jo mainitsin johdannossa, että itse en enää jaksanut käydä sekoittelemassa, voi sen yön ylikin jättää. Suosittelen kuitenkin sekoittelemista. Tarjoile heti, tai säilytä pakastimessa. Sorbetti säilyy pakastimessa ainakin 2 viikkoa.