9.11.2013
Ainekset: (16 kpl)
• 2,5 dl maitoa
• 25g hiivaa
• 1 dl sokeria
• 3/4 rkl kardemummaa
• 1 tl suolaa
• 50g margariinia
• n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
• 250g maitorahkaa
• 1 muna
• ½ dl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• piparminttuaromia maun mukaan
• ripaus vihreää elintarvikeväriä
• Marianne crush -rouhetta
Voiteluun:
• 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sulata rasva. Sekoita taikinaan puolet jauhoista, sitten rasva ja loput jauhot vähitellen. Kohota noin 45 minuuttia.
Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pötkylä ja jaa se 16 osaan. Pyöritä osista pullia ja kohota liinan alla n. 20 minuuttia.
Valmista täyte: Sekoita täytteen ainekset keskenään (paitsi marianne crush). Kasta juomalasin pohja jauhoihin ja tee sillä syvennys pulliin. Täytä kolot rahkatäytteellä. Ripottele pinnalle Marianne crush -rouhe. Voitele pullien reunat munalla. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos, sitä se on x)