5.11.2014
Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vettä
Täyte
4 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
70 g voita
1 ½ tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl korppujauhoja
5 dl puolukoita
1 kananmuna (voiteluun)
Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää seokseen sokeri, keltuainen ja vesi, ja sekoita tasaiseksi taikina. Laita taikina kelmuun ja siittä se jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 24 cm kokoinen piirakka-/irtopohjavuoka. Kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta taikina piirakkavuoan päälle. Laita vuoka jääkaappiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota sydänmuoteilla kuvioita taikinasta.
Valmista täyte. Laita fariinisokeri ja jauhot kattilaan ja sekoita ne hyvin sekaisin. Vatkaa maito vähitellen joukkoon. Lisää voi ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja vaniljasokeri.
Levitä korppujauhot tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kinuskitäyte ja ripottele pinnalle puolukat. Asettele taikinasydämet puolukoiden päälle ja voitele ne kananmunalla. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele tomusokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moi Kahvikuppi! En ole kokeillut tehdä tätä piirakkaa pellille, joten en osaa varmaksi sanoa siitä mitään. 😀 Mutta jos kokeilet, niin piirakka kannattaa kyllä jäähdyttää jääkaapissa ennen leikkaamista, jotta kinuski vähän jähmettyisi.