Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Jatsu

Kinuskinen puolukkapiirakka

5.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_0932-1280x855_600x600.jpg

Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vettä

Täyte
4 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
70 g voita
1 ½ tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen

1 rkl korppujauhoja
5 dl puolukoita
1 kananmuna (voiteluun)

Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää seokseen sokeri, keltuainen ja vesi, ja sekoita tasaiseksi taikina. Laita taikina kelmuun ja siittä se jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 24 cm kokoinen piirakka-/irtopohjavuoka. Kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta taikina piirakkavuoan päälle. Laita vuoka jääkaappiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota sydänmuoteilla kuvioita taikinasta.

Valmista täyte. Laita fariinisokeri ja jauhot kattilaan ja sekoita ne hyvin sekaisin. Vatkaa maito vähitellen joukkoon. Lisää voi ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja vaniljasokeri.

Levitä korppujauhot tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kinuskitäyte ja ripottele pinnalle puolukat. Asettele taikinasydämet puolukoiden päälle ja voitele ne kananmunalla. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele tomusokerilla.

Kategoriat

JouluMakeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_1669_400x400.jpgJatsuEuran rinkilät
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2819-3000x2005_400x400.jpgJatsuSiemen-kauranäkkäri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2907-2000x1335_400x400.jpgJatsuKaura-banaanileipä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2534-1280x855_400x400.jpgJatsuSuklaa-vadelmakuppikakut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2007_400x400.jpgJatsuMansikkaiset sitruunamacaronit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2026-1280x853_400x400.jpgJatsuRunebergin muffinssit

Kommentit (4)

Jatsu
Kinuskileipomo Jatsu
3.2.2017 12:26

Moi Kahvikuppi! En ole kokeillut tehdä tätä piirakkaa pellille, joten en osaa varmaksi sanoa siitä mitään. 😀 Mutta jos kokeilet, niin piirakka kannattaa kyllä jäähdyttää jääkaapissa ennen leikkaamista, jotta kinuski vähän jähmettyisi.

Kahvikuppi
3.2.2017 09:11

Pysyykö tuo kinuski kasassa piirakkaa leikatessa jos tämän tekee pellin kokoisena?

soja
Kinuskileipomo soja
17.5.2015 17:07

moi! en ole tätä kokeillut, mutta yleensä tavan kinuski tehdään tosiaan voista, kermasta ja sokerista. Tässä ohjeessa näyttää olevan mukana myös munaa ja jauhoja, joten uskoisin että niiden voimin täytteen uskoisi hyytyvän? Vai mikä sulla siinä meni mönkään janinajasmin? varmaan Jatsu osaa parhaiten vastata?

janinajasmin
16.5.2015 17:37

Kuka tähän on keksinyt laittaa maitoa täytteeseen? Eikös kinuski kuulu tehdä kuohukermaan.. Meni ihan pipariksi koko täyte..

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa