Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo liinukka

Parsa-savulohipiiras

18.4.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_parsapiiras_600x600.jpg

Tämä piiras on tehty Västerbottensost-piiraan tapaan, mutta tuunattu parsalla ja savulohella, joka on mielestäni hyvä combo. Minusta suolaa ei tarvita, kun täytteessä on suolaista juustoa.

valmis suolainen piirakkataikina
n. 8-10 tankoa vihreäää parsaa
3 munaa
1 purkki juustokermaa
n. 2 dl haluamaasi juustoa, minä laitoin cheddaria
1 dl savulohta

Sulata valmis suolainen piirakkataikina ohjeen mukaan. Keitä sillä välin parsat, n. 5 minuuttia riittää. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Lado parsat päälle. Sekoita munat, kerma ja juusto ja kaada parsojen päälle. Ripottele lopuksi silputtu savulohi pinnalle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_juhannuskakku_400x400.jpgliinukkaJuhannuskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_riesling_400x400.jpgliinukkaRuusukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_thumbnail_20190223_2004191-1_400x400.jpgliinukkaMandariinikeikauskakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_parsapiiras_400x400.jpgliinukkaParsa-savulohipiiras
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_vita_400x400.jpgliinukkaVitamiiniteeleipä
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_painauchocolat_400x400.jpgliinukkaPain au chocolat
1

Kommentit (4)

liinukka
Kinuskileipomo liinukka
22.4.2018 16:32

Kinuskiemo: Kiva juttu, että onnistui! Varmastikin itse tehty pohja nostaisi tämän vielä uudelle tasolle. Esim. ruispohjakin voisi toimia tässä.

Kinuskiemo
22.4.2018 14:12

Nyt parsanippu jo tarttuikin mukaan kaupasta ja piirakalla herkuteltiin eilen. Tein ohjeen mukaan ja onnistui uunissaoloaikaa myöten täysin. Meillä näköjään samantehoiset uunit. Parsa ja lohi hyvä yhdistelmä! Vähän mietin, laitanko parsat pilkkomatta keskustasta kohti reunoja. Pätkin kuitenkin, koska silloin lusikkaan/haarukkaan sai parsaa jo valmiiksi pilkottuna ja paloja tuli saman verran joka annokseen. Paloiteltuna näyttää olevan sinunkin piirakassasi. Valmispohja toimi hyvin, mutta seuraavalla kerralla teen ehkä pohjan kuitenkin itse.

Mukava resepti. Piirakka oli maukas ja valmistui käden käänteessä. Teen toistekin. Kiitos! 🙂

Kinuskiemo
19.4.2018 12:38

Voi miten houkuttelevan herkulliseksi uunisi on piirakan paistanut! Nythän parsa loistaa kaupan vihannespöydillä, joten oikeaan aikaan julkaisit reseptin. Savulohi antaa sopivaa särmää piirakalle. Pitääkin tarttua kaupassa parsanippuun ja ryhtyä tuumasta toimeen. Eikä siinä kauan nokka tuhise, jos käyttää valmista pohjataikinaa. Nopea apu suolaisen piirakan nälkään! 🙂

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
19.4.2018 08:57

Kuulostaapa tosi herkulliselle! En olekaan koskaan ajatellut laittaa parsaa ja lohta samaan, se voisi toimia. Toki, en siitä parsasta hirveämmin välitä, mutta voisihan se lohen kanssa mennä. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa