16.04.2008   93 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Lakritsitäyte


lakritsi2

Samettisen pehmeä lakritsimousse on hieman erilainen vaihtoehto täytekakkuun. Lakritsin ystävät rakastuvat tähän. 🙂

Kick-karkeista ja kermasta tehdyn lakritsikastikkeen on syytä olla täysin kylmää ennen vaahdottamista. Muuten kastike ei vaahtoudu kunnolla tai saattaa muuttua vaahdotusvaiheessa rakeiseksi. Vältät tämän, jos teet kastikkeen valmiiksi jo edellispäivänä. Mikäli täyte pitää saada nopeasti valmiiksi, voi tästä soveltaa liivatteella hyydytettävän täytteen. Silloin kuuman lakritsikastikkeen joukkoon voi sulattaa 2 liivatetta, jäähdytellä jonkin aikaa ja yhdistää sitten Flora Vispi -vaahtoon.

Kickien tilalla voi käyttää myös Hopeatoffeeta, mikäli näitä on vielä jostain saatavissa. Hopeatoffee-täytteestä tulee hieman vahvemman makuinen, kun mukana on aavistus salmiakkia.

Vinkki: sivele pohjan päälle ensin kerros Lemon curd -sitruunatahnaa. Saat lakritsin oheen ripauksen raikasta sitruunan makua.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

125 g Kick-karkkeja tai -patukoita
1 ½ dl kuohukermaa
1 ¼ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
(¼ dl vaniljakreemijauhetta)


Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.

lakritsitayte1 lakritsitayte2

Vatkaa kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi.

lakritsitayte_3 lakritsitayte_4

Vaahdota myös Flora Vispi. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Vaahdon jämäköittämiseen voi käyttää myös vaniljakreemijauhetta. Levitä täyte kakkupohjan päälle.

lakritsitayte_5 lakritsitayte_6

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
36 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona pinkkiä suklaaspraytä, valkosuklaan makuista muotoilumassaa, paperipillejä ja Happy Birthday -kakunkoriste.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit