18.08.2016   10 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Lakkapiirakka


lakkapiirakka

Kun mietitään suomalaisia makuja, usein nostetaan esiin Suomen soilla kasvava lakka eli hilla. Haastavat poimintaolosuhteet ja hajanainen esiintyminen tekevät siitä arvokkaan ostomarjan. Harvinaisuutta lisää lakkasadon vaihtelevuus, sillä marja on herkkä sääolosuhteille, kuten sateille ja hallalle.

On ehtinyt kulua pitkä aika, kun edellisen kerran leivoin mitään lakoista. Se saattoi olla tämä lakka-kinuskikakku. Tänä kesänä sain ihanan sukulaistädin luona itse poimituista lakoista tehtyä piirakkaa. Sen jälkeen oma lakkapiirakkaresepti on kytenyt mielessä. Lakat ovat ylellisyyttä ja ne täytyy käyttää vaalien. Mascarpone tekee täytteestä piirun verran peruspiirakkaa juhlavamman ja kermaisemman. Muutoin maut kannattaa pitää simppelinä – lakka puhukoon puolestaan.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 muna
½ dl sokeria

Pinnalle:
3 dl lakkoja
1 rkl sokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Voitele irtopohjainen sydänvuoka tai pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Levitä taikina jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita mascarponejuusto, muna ja sokeri keskenään. Levitä pohjan päälle. Yhdistä lakat ja sokeri ja annostele nokareiksi täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. (Vinkki: suojaa pinta laittamalla ylemmälle tasolle uunipelti, kun reunat ovat saaneet sopivasti väriä.)

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan huhtikuun arvontaHuhtikuun arvonnassa pyydän teiltä ideoita haasteresepteiksi. Palkinto sisältää ihanan värikkään hopplandihopp-koristeraemixin, irtopohjaisen piirakkavuoan (24 cm) ja shampanja-cocktailtikkuja juhlaleivonnaisten koristeluun.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat