Tällä viikolla sain aiheellisen huomion lukijalta: suolaisten piirakoiden kategoriasta ei löytynyt yhtään kinkkupiirakkaa! Kinkkua on kyllä käytetty muutamassa ohjeessa, mutta tuikitavallinen kinkkupiirakka täältä puuttui. No, nyt on puute paikattu!
23.4.2011
POHJA. Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Leikkaa purjo siivuiksi.
Kuutioi paprika ja kinkku.
Sekoita tuorejuuston joukkoon vähän kerrassaan ruokakermaa.
Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
pellavapaita: kivalta näyttää tämä viimeisin, just sopivasti väriä!
On kuin kopio aiemmista piirakoista tänään tekemäni 🙂 Toisaaltahan se on hyväkin; näkee itsekin, ettei ole livennyt ohjeesta. Viime kuussa tekemäni oli oikein mehevää ja hyvää, mutta pinnalla ollut juusto-kerma-kananmunaseos pullisteli uunissa ja pinta paistui tummaksi. Tänään tuli hyvä; kivempi fiilis itsellä, kun ei ole ”epäonnistunut” pinta viimeisimpänä kuvana 😀
Tämä piirakka menee ”entisen mummun murkun” synttäreille minttusuklaajuustokakun kanssa 😀
Iso sipuli silppuna ja kaksi porkkanaa hienoksi raastettuna kuullottelin öljytilkassa. Maustoin yrttiseoksella ja hippusella suolaa. Olipas se hyvää seosta sitten.
Kinkun sijaan ohuen ohutta savustettua kalkkunaleikettä silputtiin, kun ei siitä tykättykään leikkeleenä.
2 dl ruokakermaa, 3 munaa, 1 prk Viola aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa ja hienoksi isosta juustosta itse raastettua juustoa 150 g.
”Siitä on hyvä piirakka tehty.” 😀 Esipaistoin pohjaa tovin, alumiinifolio-pötköt reunoja pitämässä pystyssä oli. Minulla on semmoisia pötköjä pussissa työpöydän laatikossa, samat käyvät moneen kertaan 😀
Ja lopuksi paisto ohjeen mukaan 200 ast 35 min. Hieman alatason yläpuolella. Perjantain ruokamme oli siinä 😀
Pieneen tapahtumaan liittyen pyöräytin kinkkupiirakan. Se on niin perinteistä hyvää, vaikka kinkuttakin piirakasta makoisaa saa. Kun se on joskus ”must” meidänkin perheessä.
Pohjan otan aina Suolaisen kukkapiirakan ohjeesta. Olen aikoinaan todennut, että kun skaalaan ohjeen 14 hengelle laskurin avulla, niin tulee justiinsa sopivan reilusti taikinaa vähän isompaan piirakkavuokaani. Käytin sämpyläjauhoja tällä kertaa. Ja täytteessä kolmen juuston kermaa.
Aina esipaistan kaikki suolaisten piirakoiden pohjat, teenpä millä reseptillä tahansa ja neuvotaan sitä tahi ei 🙂
kirsikka79: esipaisto on varmasti ihan jees. Itse tein kymmenisen vuotta piirakat ilman esipaistoa ja ihan kelvollisina ne syötiin, mutta viime aikoina olen useammin ryhtynyt esipaistamaan. Varmasti riippuu uunistakin ja ala/ylävastusten tehoista.
kirsikka79: Harmillista, jos piirakka jäi pehmeäksi!
Tällä ohjeella pitäisi kyllä onnistua ilman pohjan esipaistoakin, mutta toisaalta, uunitkin ovat yksilöitä ja paistavat näinollen eritavalla.
Seuraavalla kerralla sitten pohja ensin uuniin ja vasta sitten täyte päälle! 🙂
Siis pellilliseen
Liian pehmeäksi jää pohja tällä ohjeella.Pitäisi ensin kypsentää pelkkää pohjaa ja tehdä haarukalla reikiä
Ja kaksi munaa varmaan riittäisi.kun pellokseenkin tulee vaan kaksi
pellavapaita: hyvin on muunnostaulukon käyttö hallussa, esimerkillistä toimintaa! 🙂 Hyvän näköinen piiras tuli!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kinuskikissa: Kiitos, samaa mieltä 😀