31.10.2010
Tonnikalan tilalla voi käyttää myös esimerkiksi vähärasvaista savukinkkua, -kalkkunaa, -poroa tai -lohta.
Koko piirakka: 1800 kcal
Yksi pala (12 kpl): 150 kcal
POHJA. Sekoita juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.
Lisää kermaviili ja öljy ja vaivaa tasaiseksi.
Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
TÄYTE. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli.
Kypsennä paprika paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja kuullota hetken aikaa. (Kypsentämisen voi tehdä öljyn sijaan vesitilkassa. Kalorimäärässä ei ole huomioitu paistamiseen mahdollisesti käytettävää rasvaa.)
Valuta tonnikala ja hienonna persilja (halutessasi säästä persiljaruusukkeita piirakan koristeluun).
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä. Huom: koska pohjataikina ei sisällä juurikaan rasvaa, se palaa/kuivuu reunoilta helpommin. Jätä siis taikina levittämättä reunoille tai suojaa pinta hyvin paiston aikana.
Ajattelin pitkästä aikaa tehdä tätä herkkua ;D Oli jännä lukea vanhoja kommentteja 🤭
soja: aina pitää vähän soveltaa. 🙂 Kiva, että kaivoit vanhan reseptin ihmisten ilmoille! 🙂
tein tätä tänään (pienet pakolliset soveltamiset tietty) ja oli kyllä oikein maistuvaa!
Tein tätä katkarapu- ja feta-pinaattiversiona ja oli kyllä todella hyvää! Maukas pohja, vaikka olikin kevyempi vaihtoehto. Maistui vieraillekin 🙂
Tein tätä vähän muunnellen, eli vaihdoin tuorejuuston chili-paprikamaustettuun ja pohjaksi laitoin laiskuuksissani kaupan valmiin ruis-perunapohjan. Tuli todella hyvää, tarvitsee tehdä toistekin!
Oli siis niin sairaan hyvää! Kuukausi sitten tein tupareihin tätä, ja onnistuin kiireessä unohtamaan tonnikalat ja taikina oli oudon vetelää ennen paistoa, mutta meni kuin kuumille kiville. Tänään kokeilin reseptiä uudestaan, ja voi sitä makuelämystä, nams. Tulisien tonnikalapasteijoidesi fanina aion kokeilla piirakkaa chilitonnikalan kanssa joku kerta.
SAZUPUPU:
Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä, mutta herkkua se on toki vielä seuraavanakin. Taitavasti uunissa alumiinifolion alla lämmitettynä. 🙂
Kiitos vastauksesta soja 🙂 Huomasin vasta nyt kysyä, että miltä mahtaa maistua, jos tekisi edellisenä päivänä valmiiksi?
itse tekisin 4-kertaisena
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
sazupupu: ai että, olipa aivan ihanaa, että palasit kommentoimaan näin monen vuoden jälkeen! 😊 Tässä ketjussa on historian havinaa…