Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Juhlapöydän raitakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Juhlapöydän raitakakku

12.5.2009

juhlajuustokakku4
juhlajuustokakku1
juhlajuustokakku2
juhlajuustokakku3
lace1

Parhaimmillaan uudet reseptikehitelmät syntyvät kertalaakista, toisinaan takana on isokin määrä työtä. Tätä kakkua olen vääntänyt pitkään ja hartaasti viime kesästä saakka. Viisi kakkua tuli tehtyä ennen kuin olin lopputulokseen täysin tyytyväinen. Siinä sivussa kokeilin erilaisia juustokakun koristeluvaihtoehtoja, joista pari esimerkkiä kuvissa ja enemmän alla reseptin yhteydessä.

Kun tuoreita mansikoita on saatavilla, syntyy kakkuun upea yksityiskohta vuoan reunoja vasten asetelluista mansikkasiivuista. Siisteimmän lopputuloksen saa aikaan käyttämällä vuoan sisäreunoja myöteilevää reunakalvoa, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse niin väkivalloin irrottaa vuoasta.

On makuasia, missä järjestyksessä kakun kerrokset valmistaa. Itsekin olen vaihdellut vadelma- ja mansikkakerrosten järjestystä riippuen esimerkiksi käyttämästäni koristelusta. Vadelmasta tulee tummempi täyte.

Kakun nimeämisessä halusin korostaa sen juhlavuutta, sillä idean kakkuun sain vuosi sitten ystäväpariskunnan hääkakusta. Työvaiheita kolmikerroksisessa kakussa on hieman tavallista juustokakkua enemmän, mutta vaivannäkö palkitaan, kun on aika nautiskella lopputuloksesta.

Vinkki 1: Voit tehdä kakun myös kaksikerroksisena jättämällä jonkin täytekerroksen pois. Vähennä täytemoussen määrästä tällöin kolmannes.
Vinkki 2: Voit korvata mansikat tai vadelmat myös mustikoilla. Niin tuoreet kuin pakastemarjat käyvät. Valkosuklaan tilalla voit käyttää muitakin suklaalaatuja tai Candy melts -nappeja.

Raitakakku

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Halutessasi täytteen reunoille:
tuoreita mansikoita

Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljarahkaa

Täyte 1:
⅓ täytemoussea
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Täyte 2:
⅓ täytemoussea
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria

Täyte 3:
⅓ täytemoussea
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria

Joitain koristeluideoita:
– Tuoreita mansikoita ja niiden päälle valutettua ohutta valkosuklaanauhaa
Valkosuklaalastuja ja tuoreita mansikoita
– 3 liivatteesta ja 2 ½ dl:sta mansikkasurvosta valmistettu kiille
Cornelli lace -kuviointi tummalla suklaalla ja tai punaisella koristelugeelillä
– Pinnalle siivilöity kaakaojauhe
Kermaruusut
– 300 g tuoreita tai jäisiä pakastevadelmia ja kiille 1 dl:sta hyytelösokeria


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta. Digestive-keksien tilalla voit käyttää myös 200 g dominokeksejä.

Mikäli tuoreita mansikoita on saatavilla, voi kakkuun tehdä marjoista kauniin reunuksen. Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi. Laita irtopohjavuokaan reunakalvo ja paina mansikat vieri viereen reunakalvoa vasten. Täytteen hyytyessä ne kiinnittyvät kakkuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Täyte 1:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt) ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 2:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt).

Täyte 3:

Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.

juhlajuustokakku_1 juhlajuustokakku_2
juhlajuustokakku_3 juhlajuustokakku_4
juhlajuustokakku_5 juhlajuustokakku_6
juhlajuustokakku_7 juhlajuustokakku_8
juhlajuustokakku_9 juhlajuustokakku_10

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 14 henkilölle 373

Avainsanat

JuhannusJuhannuskakkuKesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MansikkaSuklaaVadelma

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Tykkäsitkö?

(27)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (373)

Kinuskikissa31.10.2020 21:01

Mielettömän upea!

Jensku31.10.2020 07:16

pienen tytön päivää sulostuttamaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14133_20201030_180123_220x220.jpg
mari-johanna26.6.2020 11:34

Vivala: Pidän peukkuja sulle!! Mukavia juhlia toivotellen!
Jos ehdit ja muistat niin otathan kakusta kuvan ja lisäät sen tänne galleriaan myös meidän muiden ihailtavaksi!

vivala26.6.2020 10:54

Kiitos paljon Apukissa! Tuo suklaalaatta taitaa olla tähän tilanteeseen paras vaihtoehto. Katsotaan, kuinka onnistuu 🙂

mari-johanna24.6.2020 16:44

vivala: Näillä helteillä ottaisin todellakin varman päälle ja suosittelisin laittamaan kakun ja kitaran väliin vaikka tuon suklaa rouheen.
Tai, voithan sulattaa valkosuklaata ja pursottaa suklaasta etukäteen sellaisen laatan leikkuu laudan päälle,jonka laitat jääkaapiin vaikka jo edellisenä iltana ja kun sitten on H – hetki niin siirrät suklaa laatan kakun päälle ja kitaran sen laatan päälle.

vivala24.6.2020 12:13

Heippa! Kuinkakohan hyvin/kauan tuon valkosuklaakerroksen päällä säilyy sokerimassakoriste? Tarkoitus olisi laittaa kerrokset käänteiseen järjestykseen ja sitten päälle sokerimassainen sähkökitara.. Auttaako paljonkin, jos laittaa valkosuklaakerroksen päälle vielä erikseen valkosuklaarouhetta (erityisesti koristeen alle)? Vai olisiko joku muu kikkakolmonen hyvä tapa varmistaa, että sokerimassakoriste säilyisi kauniina eikä sulaisi kakun päälle? Kiitos jo etukäteen 🙂

Tuulia Peltonen12.6.2020 11:11

Kiitos kinuskiemo vastauksesta 👍

Kinuskiemo11.6.2020 21:01

Tuulia: Perusohje on, ettei kertaalleen pakastettua elintarviketta tulisi pakastaa uudelleen. Tuo pätee myös marjoihin, mutta erityisesti lihatuotteiden kanssa ohjetta on syytä tiukasti noudattaa. Marttojen sivuilla kehotetaan marjojen kohdalla käyttämään myös omaa harkintaa. Ja silloin marjojen sulatus jääkaapissa ja niin, että marjat pysyvät koko ajan kylminä. Marjojen laatu ja maku ja ravintoarvot voivat uudelleenpakastusprosessissa kärsiä.

Enpä ole varma, vaikka olisin itsekin jossain tilanteessa käyttänyt ”omaa harkintaa” jonkin marjaerän ja myös jonkin leipäpalan kohdalla. 😉

Tuulia Peltonen11.6.2020 11:02

Hei! Olisin kysynyt seuraavaa. Koitan käyttää pakastevadelmiani ja olisin halunnut leipoa niistä jotakin pakkaseen vierasvaraksi. Mietin tämän kakun pakastamista, mutta olisin vadelmat ja mansikat sulattanut. Tätä ei suositella? Miksi? Onko vaarana ruokamyrkytys vai muuttuuko maku tms.

Kinuskikissa9.5.2020 16:42

Helposti näitä sekaannuksia sattuu, varsinkin kun pellavapaitakin oli samoihin aikoihin äänessä toisessa ketjussa. 😅 Tuohon alkuperäiseen valutusasiaan: pakastemansikoita ei tarvitse täytteissä valuttaa, jollei tätä reseptissä erikseen mainita. Käytän resepteissä itsekin usein pakastettuja marjoja ja lähtökohta on, että ohjeiden on oltava toimivia vuoden ympäri. Toki joskus on saattanut olla poikkeuksia, kuten mari-johannakin muisteli.

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Juhlapöydän raitakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Juhlapöydän raitakakku

12.5.2009

juhlajuustokakku4
juhlajuustokakku1
juhlajuustokakku2
juhlajuustokakku3
lace1

Parhaimmillaan uudet reseptikehitelmät syntyvät kertalaakista, toisinaan takana on isokin määrä työtä. Tätä kakkua olen vääntänyt pitkään ja hartaasti viime kesästä saakka. Viisi kakkua tuli tehtyä ennen kuin olin lopputulokseen täysin tyytyväinen. Siinä sivussa kokeilin erilaisia juustokakun koristeluvaihtoehtoja, joista pari esimerkkiä kuvissa ja enemmän alla reseptin yhteydessä.

Kun tuoreita mansikoita on saatavilla, syntyy kakkuun upea yksityiskohta vuoan reunoja vasten asetelluista mansikkasiivuista. Siisteimmän lopputuloksen saa aikaan käyttämällä vuoan sisäreunoja myöteilevää reunakalvoa, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse niin väkivalloin irrottaa vuoasta.

On makuasia, missä järjestyksessä kakun kerrokset valmistaa. Itsekin olen vaihdellut vadelma- ja mansikkakerrosten järjestystä riippuen esimerkiksi käyttämästäni koristelusta. Vadelmasta tulee tummempi täyte.

Kakun nimeämisessä halusin korostaa sen juhlavuutta, sillä idean kakkuun sain vuosi sitten ystäväpariskunnan hääkakusta. Työvaiheita kolmikerroksisessa kakussa on hieman tavallista juustokakkua enemmän, mutta vaivannäkö palkitaan, kun on aika nautiskella lopputuloksesta.

Vinkki 1: Voit tehdä kakun myös kaksikerroksisena jättämällä jonkin täytekerroksen pois. Vähennä täytemoussen määrästä tällöin kolmannes.
Vinkki 2: Voit korvata mansikat tai vadelmat myös mustikoilla. Niin tuoreet kuin pakastemarjat käyvät. Valkosuklaan tilalla voit käyttää muitakin suklaalaatuja tai Candy melts -nappeja.

Raitakakku

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Halutessasi täytteen reunoille:
tuoreita mansikoita

Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljarahkaa

Täyte 1:
⅓ täytemoussea
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Täyte 2:
⅓ täytemoussea
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria

Täyte 3:
⅓ täytemoussea
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria

Joitain koristeluideoita:
– Tuoreita mansikoita ja niiden päälle valutettua ohutta valkosuklaanauhaa
Valkosuklaalastuja ja tuoreita mansikoita
– 3 liivatteesta ja 2 ½ dl:sta mansikkasurvosta valmistettu kiille
Cornelli lace -kuviointi tummalla suklaalla ja tai punaisella koristelugeelillä
– Pinnalle siivilöity kaakaojauhe
Kermaruusut
– 300 g tuoreita tai jäisiä pakastevadelmia ja kiille 1 dl:sta hyytelösokeria


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta. Digestive-keksien tilalla voit käyttää myös 200 g dominokeksejä.

Mikäli tuoreita mansikoita on saatavilla, voi kakkuun tehdä marjoista kauniin reunuksen. Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi. Laita irtopohjavuokaan reunakalvo ja paina mansikat vieri viereen reunakalvoa vasten. Täytteen hyytyessä ne kiinnittyvät kakkuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Täyte 1:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt) ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 2:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt).

Täyte 3:

Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.

juhlajuustokakku_1 juhlajuustokakku_2
juhlajuustokakku_3 juhlajuustokakku_4
juhlajuustokakku_5 juhlajuustokakku_6
juhlajuustokakku_7 juhlajuustokakku_8
juhlajuustokakku_9 juhlajuustokakku_10

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 14 henkilölle 373

Avainsanat

JuhannusJuhannuskakkuKesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MansikkaSuklaaVadelma

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Tykkäsitkö?

(27)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (373)

Kinuskikissa31.10.2020 21:01

Mielettömän upea!

Jensku31.10.2020 07:16

pienen tytön päivää sulostuttamaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14133_20201030_180123_220x220.jpg
mari-johanna26.6.2020 11:34

Vivala: Pidän peukkuja sulle!! Mukavia juhlia toivotellen!
Jos ehdit ja muistat niin otathan kakusta kuvan ja lisäät sen tänne galleriaan myös meidän muiden ihailtavaksi!

vivala26.6.2020 10:54

Kiitos paljon Apukissa! Tuo suklaalaatta taitaa olla tähän tilanteeseen paras vaihtoehto. Katsotaan, kuinka onnistuu 🙂

mari-johanna24.6.2020 16:44

vivala: Näillä helteillä ottaisin todellakin varman päälle ja suosittelisin laittamaan kakun ja kitaran väliin vaikka tuon suklaa rouheen.
Tai, voithan sulattaa valkosuklaata ja pursottaa suklaasta etukäteen sellaisen laatan leikkuu laudan päälle,jonka laitat jääkaapiin vaikka jo edellisenä iltana ja kun sitten on H – hetki niin siirrät suklaa laatan kakun päälle ja kitaran sen laatan päälle.

vivala24.6.2020 12:13

Heippa! Kuinkakohan hyvin/kauan tuon valkosuklaakerroksen päällä säilyy sokerimassakoriste? Tarkoitus olisi laittaa kerrokset käänteiseen järjestykseen ja sitten päälle sokerimassainen sähkökitara.. Auttaako paljonkin, jos laittaa valkosuklaakerroksen päälle vielä erikseen valkosuklaarouhetta (erityisesti koristeen alle)? Vai olisiko joku muu kikkakolmonen hyvä tapa varmistaa, että sokerimassakoriste säilyisi kauniina eikä sulaisi kakun päälle? Kiitos jo etukäteen 🙂

Tuulia Peltonen12.6.2020 11:11

Kiitos kinuskiemo vastauksesta 👍

Kinuskiemo11.6.2020 21:01

Tuulia: Perusohje on, ettei kertaalleen pakastettua elintarviketta tulisi pakastaa uudelleen. Tuo pätee myös marjoihin, mutta erityisesti lihatuotteiden kanssa ohjetta on syytä tiukasti noudattaa. Marttojen sivuilla kehotetaan marjojen kohdalla käyttämään myös omaa harkintaa. Ja silloin marjojen sulatus jääkaapissa ja niin, että marjat pysyvät koko ajan kylminä. Marjojen laatu ja maku ja ravintoarvot voivat uudelleenpakastusprosessissa kärsiä.

Enpä ole varma, vaikka olisin itsekin jossain tilanteessa käyttänyt ”omaa harkintaa” jonkin marjaerän ja myös jonkin leipäpalan kohdalla. 😉

Tuulia Peltonen11.6.2020 11:02

Hei! Olisin kysynyt seuraavaa. Koitan käyttää pakastevadelmiani ja olisin halunnut leipoa niistä jotakin pakkaseen vierasvaraksi. Mietin tämän kakun pakastamista, mutta olisin vadelmat ja mansikat sulattanut. Tätä ei suositella? Miksi? Onko vaarana ruokamyrkytys vai muuttuuko maku tms.

Kinuskikissa9.5.2020 16:42

Helposti näitä sekaannuksia sattuu, varsinkin kun pellavapaitakin oli samoihin aikoihin äänessä toisessa ketjussa. 😅 Tuohon alkuperäiseen valutusasiaan: pakastemansikoita ei tarvitse täytteissä valuttaa, jollei tätä reseptissä erikseen mainita. Käytän resepteissä itsekin usein pakastettuja marjoja ja lähtökohta on, että ohjeiden on oltava toimivia vuoden ympäri. Toki joskus on saattanut olla poikkeuksia, kuten mari-johannakin muisteli.

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa