Kaapissani on pitkään ollut monta metallista leivosvuokaa. Aina ne huomatessani olen ajatellut, että olisipa kiva leipoa jotain niiden kanssa. Suomi-bebet -ohje sattui silmääni juuri sopivaan aikaan. Keliaakikkona mietin vielä hetken, onnistuisivatko leivokset gluteenittomilla jauhoilla leivottaessa. Päätin yrittää. Leivospohjista tuli paksumpia ja murenevaisempia kuin jos olisin käyttänyt vehnäjauhoja, luulisin. Täytteet mahtuivat kuitenkin mukaan kuorrutteen alle ja täyte sekä kuorrute auttoivat leivoksia pysymään kasassa. Kannatti kokeilla.
Kuvan lähettänyt: SiiriJ
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kannatti todellakin kokeilla! Syntyi upean näköisiä leivoksia. 🙂 Metalliset vuoat sopivatkin varmasti paperisia paremmin juuri gluteenittomien jauhojen kanssa. Hiukan murenevainen koostumus pysyy niissä paremmin koossa. Intensiivinen sininen väri on huikea ja siniset rakeet on piste i:n päällä! 👍