21.03.2013   106 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Cookie dough -leivokset


Tämä resepti ohitti kaikki suunnittelemani päivitykset, koska tämä oli yksinkertaisesti pakko saada jakaa kanssanne välittömästi! Sanokaa minun sanoneen, että tässä silmille hyppii uusi trendiherkku. Cookie dough -leivonnaiset ovat nimittäin kova juttu ulkomaisissa leivontablogeissa. Cookie dough tarkoittaa raakaa pikkuleipätaikinaa. Se voi olla minkä makuista tahansa, mutta tyypillinen versio on tämä suklaarouheella tai -napeilla höystetty, hieman murotaikinaa muistuttava taikina. Mitään yhtä tiettyä ohjetta ei ole, joten tämä oli minun versioni.

Jos olette syöneet Ben & Jerry’s cookie dough -jäätelöä, niin tiedätte mistä ihanuudesta puhutaan. Kukapa ei myöntäisi, että taikina maistuu usein paremmalta raakana kuin paiston jälkeen? No, nyt sitä saa syödä ihan luvan kanssa! Päätin soveltaa taikina-ajatuksen leivoksiksi, joihin tein jenkkihengessä brownies-pohjan – jättäen senkin hieman taikinaiseksi. Kissa tykkää!

16 – 25 kappaletta

Keksileivokset

Brownies-pohja:
125 g suolatonta voita
75 g tummaa leivontasuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Cookie dough -täyte:
125 g suolatonta voita
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta

Suklaakuorrutus:
100 g suolatonta voita
100 g tummaa leivontasuklaata
suklaaströsseliä


Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.

Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 19 x 19 cm). Kaada taikina vuoan pohjalle.

cookie_dough_leivokset-vaihe-1

Paista pohjaa 175 asteessa 15 – 25 minuuttia. Brownies-pohja saa jäädä sisältä hieman raa’aksi. Pohjan uunissaoloaikaan vaikuttaa astia, jossa pohjan kypsennät. Teflonpintaisessa vuoassa pohja kypsyy nopeammin kuin keraamisessa vuoassa. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet.

cookie_dough_leivokset-vaihe-2 cookie_dough_leivokset-vaihe-4

Levitä taikina pohjan päälle tiiviiksi kerrokseksi. Kaavi kulhon jämät omaan suuhusi. 😉 Nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

cookie_dough_leivokset-vaihe-3

Mittaa kuorrutteen voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa.

cookie_dough_leivokset-vaihe-5

Kaada kuorrute vuokaan täytteen päälle. Ripottele pinnalle strösseliä tai suklaarouhetta. Anna jähmettyä jääkaapissa.

cookie_dough_leivokset-vaihe-6 cookie_dough_leivokset-vaihe-7

Leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
275 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin syyskuun arvonta



Syyskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää pitsimaton, hämähäkinverkko-koristepapereita ja violetteja suklaapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit