25.09.2013   12 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Candy apples


candy-apples

Sain lukijalta (kiitos _Laura_!) kivan idean kokeilla jenkkiläisiä karamelliomenoita (vapaa käännös). Tuumasta toimeen ja karamelliseosta kiehauttamaan. Netistä löytyi paljon ohjeita suunnilleen näillä määrillä, niistä sitten vapaasti soveltaen päädyin alla olevaan ohjeeseen. Pari keitosta tein kokeillakseni eri lämpötiloja. Jossain seos kehotetaan kuumentamaan 150-asteiseksi, mutta siitä tuli mielestäni kestämättömän kovaa. Kovapintaisia näistäkin tuli. Tiedustellessani asiaa kaiken tietävältä facebook-yhteisöltäni, sain kuitenkin uskonvahvistusta siihen, että candy applet todella ovat tahmaisia, kovia ja hankalia syödä. Paras anti taitaakin olla niiden upea ulkonäkö. Hyviä syöntiniksejäkin toki löytyi, kiitos avuliaiden vinkkaajien. Haukkaamisen sijaan toimivinta voi olla hehkeän herkun leikkaaminen veitsellä paloiksi.

Paistomittari kannattaa olla, se helpottaa elämää paitsi näiden kanssa myös muissa karamellijutuissa. Monissa jenkkiohjeissa näkee väriltään hehkuvan punaisia omenoita. Värin käyttö on makuasia. Jos omenat ovat itsessään upean sävyisiä, pelkkä kiiltävä pintakin tekee niistä näyttäviä. Toisaalta kuorrutteen alla omenan sävyt haalistuvat jo saman päivän aikana, joten punaisuus saa ne säilymään pidempään fresheinä. Huomioksi kuitenkin, että punaista väriä (vaikka käyttäisikin voimakkaita pastavärejä) tarvitaan reilusti. Itse laitoin teelusikallisen kärjellisen ja vaikka seos näytti tummanpunaiselta, omenoihin tuli vain hailakka puna (joka loppujen lopuksi oli tosi jees!).

Karamellisoidut omenat

Karamelliseos:
5 dl sokeria
2 dl vettä
1 ½ dl vaaleaa siirappia
(punaista elintarvikeväriä)

Lisäksi:
12 omenaa

Työnnä puutikut omenoiden sisään keskiosaan saakka. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, siirappi ja halutessasi elintarvikeväri.

candy_apples_vaihe candy_apples_vaihe-2

Hämmennä seosta sen lämmetessä, jotta saat ainekset sekoittumaan keskenään, mutta kiehumisen alkaessa sitä ei tarvitse enää sekoitella. Jatka keittämistä, kunnes lämpötila kohoaa 143 asteeseen (noin 20 minuuttia).

Pyöritä omena karamelliseoksessa. Anna ylimääräisen seoksen valua takaisin kattilaan, pyyhkäise pohjaa hieman kattilan reunaan. Nosta omena leivinpaperin päälle jäähtymään. Karamelliseoksen vähentyessä kallista kattilaa kastamisen helpottamiseksi. Jos seos alkaa jähmettyä, laita se takaisin liedelle sulamaan.

candy_apples_vaihe-3 candy_apples_vaihe-4

Candy apples -ohjeita kurkkasin seuraavista paikoista:

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat