Tätä kakkua voisin tituleerata rehvakkaasti Kinuskikissan bravuuriksi, sen verran resepti on niittänyt kiitosta ja lukeutuu kyllä omiinkin suosikkeihini. Olen tehnyt vastaavaa kakkua myös omenoista – onnistuu siis vaikkapa syyskakkuna näinkin – kunnes siskoni keksi vaihtaa tilalle raparperin. Parhaimmillaan kakkunautinto on, kun raparperit saavat säilyttää aavistuksen kirpakkuudestaan. Yhdistettynä pehmeän täyteläiseen vaniljaan -> täydellisyyttä!  😊

Reseptissä on monta työvaihetta, mutta haasteellisempi on ainoastaan voi-sokeriseoksen karamellisoiminen. Onnistuessaan karamellisointi tarkoittaa sitä, että seos rapsahtelee valmiin kakun välissä. Liian pitkä keittoaika voi kuitenkin johtaa ei-toivottuun kiteytymisreaktioon, jolloin seoksesta tulee ihan kovaa. Keitä siis mieluummiin liian vähän aikaa.

Vaniljajauheen sijaan voi käyttää oikeasta vaniljatangosta kaivettuja siemeniä ja vaniljasokeria. Vaniljajauheesta löydät lisätietoa Kuukauden vinkki -osiosta.