Mielessäni ollut ajatus Vanilja-mustikkapiirakan puolukkaversiosta kypsyi puolukkakierteeksi. Tällä kertaa valmistin kiisselin aidosta vaniljatangosta. Arvokkaan vaniljatangon tilalla voi toki käyttää vaniljasokeriakin. Se lisätään kiisseliin vasta rahkavalmisteen sekoittamisen jälkeen. Huomaathan, että piirakka kohoaa uunissa melko paljon, joten valitse vähintään 4 cm korkea vuoka.

Sain lukijalta vähän aikaa sitten haasteen kehitellä puolukkaresepti tietyistä annetuista aineista. Taustalla oli ”Suloisenmakean puolukkapiiraan” nimellä kulkeneen reseptin metsästys. Lukija oli ostanut piiraan myyjäisistä ja mukana tuli luettelo aineista, jotka olivat: vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, margariini, kananmuna, ranskankerma, vaniljarahkavalmiste, puolukka, vanilliinisokeri ja maito. Puolivahingossa puolukkaspiraalissa tuli käytettyä lähes kaikkia noista aineista, vaikka aivan etsittyä reseptiä tämä ei ehkä vastaakaan. Jos joku kuitenkin sattuisi löytämään kuvausta vastaavan reseptin arkistoistaan, sen voisi mielellään naputella kommenttina tai sähköpostitse.