Sain sojalta viime viikolla idean, joka koukutti minut heti. Soja siis kyseli voisiko mokkapaloista tehdä kakkutikkareita. Sen jälkeen en saanut ajatukselta rauhaa, vaan näin tikkareista jopa unta! Muut projektit saivat väistyä – mokkapalatikkareita oli vaan kerta kaikkiaan saatava!

Kuinka klassikko kävi yksiin trendikkään tikkarin kanssa? No, aivan täydellisesti – näistä tuli lumoavan ihania!


Mokkapalaresepti
natsasi tikkareiden muotoon ihan sellaisenaan. Muutin vain kuorrutteen ja pohjan suhdetta niin, että kuorrutetta tuli hieman enemmän. Aluksi kuorrutteen kanssa meinasi olla ongelmia, sillä mokkapalakuorrute on luonteeltaan valuvaista. Harmittelin jo, joudunko tuunaamaan sitä jotenkin, vaikka haluaisin käyttää prikulleen sitä alkuperäistä, jolla olen mokkapalani aina leiponut. Päätin kuitenkin kokeilla taikinapallojen kohmettamista pakastimessa ja se toi avun tuohon pulmaan. Kun pallon pinta oli jäätynyt, kuorrute kohmettui siihen hallitusti.

Kiitos sojalle! Ja nyt kaikki mokkapalatikkareita valmistamaan. Se on hauskaa puuhaa ja lopputulos palkitsee. 🙂