Pastasalaatit sopivat säilyvyytensä ansiosta hyvin vaikkapa piknik-eväiksi. Salaatit voi valmistaa jo edellispäivänä – pasta ehtii ”marinoitua” ja maut tasaantuvat. Juustosalaatin sisältämän halloumin tilalle sopivat oivallisesti myös parmesan-lastut! Lohisalaattiin saa vielä enemmän ruokaisuutta lisäämällä mukaan kovaksi keitettyjen kananmunien lohkoja. Astetta kevyemmän version salaateista saa jättämällä noin puolet pastasta pois ja pilkkomalla tilalle salaatinlehtiä ja kurkkua.
Lohipastasalaatti ja juustopastasalaatti
Lohisalaatti:
250 g kolmiväristä kierrepastaa
100 g kylmäsavulohituorejuustoa
½ dl maitoa
350 g lämminsavulohta
pieni pala purjoa
1 dl tillisilppua
2 – 3 rkl kapriksia
valkosipulikrutonkeja
Kypsennä pasta. Notkista tuorejuusto maidolla. Leikkaa lohi paloiksi. Hienonna purjo ja tilli. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Ripottele salaatin pinnalle krutonkeja.
Tomaatti-juustosalaatti:
250 g kolmiväristä kierrepastaa
200 g halloumi-juustoa (tai parmesan-lastuja)
250 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
150 g punaista pestoa
2 dl aurinkokuivatun tomaatin paloja
Kypsennä pasta. Leikkaa halloumi-juusto siivuiksi. Ruskista juustosiivuja kevyesti paistinpannulla oliiviöljyssä molemmilta puolin. Leikkaa siivut paloiksi. Halkaise tomaatit ja silppua rucola. Yhdistä aineet keskenään.
MARILIINI:
Ei ainakaan vähempää kuin kolminkertainen annos, on oma arveluni. Jopa enemmän. Riippuu paljon, miten ruokaisaa muu suolainen tarjottava on.