
Minun Brita-kokemukseni ei ole kovin kummoiset. Ensimmäisen Britani leivoin viime kesänä ja omasta mielestäni se maistui kananmunalle. Talvella sitten pääsin maistelemaan kunnon Britaa, siinä oli täytteenä kermavaahdon lisäksi luumuhilloa ja omenaraastetta – NAM! Tämä yritelmä on nuoremman poikaseni puolivuotispäiville tehty. Nyt ei maistunut kananmuna, mutta kaikki muu menikin pieleen..
Kuvan lähettäjä: Piperrys, Kinuskileipomo Piperrys
Piperrys
Tämä on hyvä esimerkki siitä, että kun pieleen menee, niin kermavaahdolla ja tomusokerilla saa ainakin ulkonäön pelastettua 😀
Eka virhe oli alkaa soveltamaan ohjetta. Tämän tekemisen jälkeen joku suositteli Valion ohjetta, jossa nimenomaan pohja esipaistetaan. Eli se sitten seuraavaksi kokeiluun, jokohan sitten onnistuisi 🙂
Halusin tuunata marengin mustikkamarengiksi, mutta mustikkasosetta tuli ilmeisesti liikaa, koska marenki lässähti uunissa. Samoin pohja jäi mielestäni hieman raa’aksi. Tosin pohja irtosi hyvin, vaikka vain voitelin irtopohjavuoan.
Mutta kaukana ollaan siitä talvisesta pehmeästä pohjasta ja rapeasta marengista.
maris
No höh! Minusta tämä ainakin näyttää valtavan herkulliselta ja kauniskin on kuin mikä :)Itsekin olen tänä kesänä ekaa kertaa kokeillut brita-kakkua ja pohjia olen väsännyt useammankin, kun en mielestäni saanut oikein onnistumaan. Ensin jäi pohja raa`aksi, mutta marenki oli hyvä. No, sitten esipaistoin pohjaa ensin ja pohjasta tulikin hyvä, mutta marenki oli mielestäni raa´an oloista sisemmältä. Ja kolmannella kerralla onnistuin sekä pohjaosassa että marengissa, mutta leivinpaperilta irroittaessa toinen puolikas hajosi 🙂