11.02.2017   7 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Wienin nougatpalat


wienin-nougatpalat-paakuva

Ehkä arvaattekin jo kuvasta, mikä suklaakonvehti on ollut mielessäni näitä herkkuja leipoessa. 🙂 Wienernougat on jo varhaisesta lapsuudestani tuttu klassikko. Se oli erityisesti vaarini lempikonvehti, jota oli yleensä tarjolla mummilassa kyläillessä. Muistan yhä, miten hiippailin konvehtirasialle toivoen, etteivät aikuiset huomaisi seurustelultaan pitää kirjaa, montako olin jo ehtinyt ottaa. Tunnen yhä käärepapereiden hypistelyn sormissani. Joululahjaksi mummi ja vaari ostivat minulle Wienernougat-rasian. Arvatenkin ostoksilla oli käynyt nimenomaan vaari – hän halusi antaa lapsenlapsilleen parasta, mitä tiesi.

Tässä reseptissä konvehdit saivat leivosten muodon. Ne ovat kuitenkin täyttä tavaraa, joten suosittelen leikkaamaan pieniä kuutioita sopiviksi suupaloiksi. Kokeilin reseptiä laatiessani myös mantelilastujen paahtamista. Järjestin maistelutalkoot, joissa oli tarjolla myös paahtamaton versio. Jälkimmäinen voitti. Vaikka paahteisuus antaakin manteleille mukavaa lisämakua, tässä tapauksessa se dominoi hieman liikaa.

25 kappaletta

Pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 ps (80 g) Meira mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
5 (à 50 g) nougat-patukkaa (Marabou)
100 g maitosuklaata
25 g voita
2 ps (100 g) Meira mantelilastuja

Pinnalle:
purppura-nonparelleja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

wienin-nougatpalat wienin-nougatpalat-2

Vuoraa reunallinen uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada väriä paiston aikana. (Vinkki: Paistamisen voi tehdä myös leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Huomioi, että paistoaika riippuu vuoan/pellin materiaalista.)

wienin-nougatpalat-3 wienin-nougatpalat-4

Laita nougat, maitosuklaa ja voi teräskulhoon. Laske isompaan kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai kuumenna vesi kattilassa. Laske teräskulho kuumaan vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes ainekset ovat sulaneet. Lisää joukkoon mantelilastut. Levitä täyte pohjan päälle. Ravistele vuokaa, jotta pinta tasoittuu.

wienin-nougatpalat-5 wienin-nougatpalat-6

Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

wienin-nougatpalat-7 wienin-nougatpalat-8

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
67 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100