11.02.2017   7 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Wienin nougatpalat


wienin-nougatpalat-paakuva

Ehkä arvaattekin jo kuvasta, mikä suklaakonvehti on ollut mielessäni näitä herkkuja leipoessa. 🙂 Wienernougat on jo varhaisesta lapsuudestani tuttu klassikko. Se oli erityisesti vaarini lempikonvehti, jota oli yleensä tarjolla mummilassa kyläillessä. Muistan yhä, miten hiippailin konvehtirasialle toivoen, etteivät aikuiset huomaisi seurustelultaan pitää kirjaa, montako olin jo ehtinyt ottaa. Tunnen yhä käärepapereiden hypistelyn sormissani. Joululahjaksi mummi ja vaari ostivat minulle Wienernougat-rasian. Arvatenkin ostoksilla oli käynyt nimenomaan vaari – hän halusi antaa lapsenlapsilleen parasta, mitä tiesi.

Tässä reseptissä konvehdit saivat leivosten muodon. Ne ovat kuitenkin täyttä tavaraa, joten suosittelen leikkaamaan pieniä kuutioita sopiviksi suupaloiksi. Kokeilin reseptiä laatiessani myös mantelilastujen paahtamista. Järjestin maistelutalkoot, joissa oli tarjolla myös paahtamaton versio. Jälkimmäinen voitti. Vaikka paahteisuus antaakin manteleille mukavaa lisämakua, tässä tapauksessa se dominoi hieman liikaa.

25 kappaletta

Pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 ps (80 g) Meira mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
5 (à 50 g) nougat-patukkaa (Marabou)
100 g maitosuklaata
25 g voita
2 ps (100 g) Meira mantelilastuja

Pinnalle:
purppura-nonparelleja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

wienin-nougatpalat wienin-nougatpalat-2

Vuoraa reunallinen uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada väriä paiston aikana. (Vinkki: Paistamisen voi tehdä myös leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Huomioi, että paistoaika riippuu vuoan/pellin materiaalista.)

wienin-nougatpalat-3 wienin-nougatpalat-4

Laita nougat, maitosuklaa ja voi teräskulhoon. Laske isompaan kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai kuumenna vesi kattilassa. Laske teräskulho kuumaan vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes ainekset ovat sulaneet. Lisää joukkoon mantelilastut. Levitä täyte pohjan päälle. Ravistele vuokaa, jotta pinta tasoittuu.

wienin-nougatpalat-5 wienin-nougatpalat-6

Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

wienin-nougatpalat-7 wienin-nougatpalat-8

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
28 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-tammi-helmi-2017
suomi100