13.10.2016   5 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Valkosuklaakakku omenakuorrutteella


omenapiirakkakakku-3

Omenapiirakka on syksyn ehdoton, loputtoman inspiroiva sesonkiherkku. Siitä tämän minun kakkuajatuksenikin lähti. Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjassa on yksi omenapiirakkakakku, jossa kakkuosuus on tehty omenapiirakan päälle. Tällä kertaa tein toisinpäin: yhdistin juustokakkuun omenapiirakkamaisen kuorrutteen. Paahdoin omenaviipaleet uunissa pehmeiksi ja asettelin ne kiilteen päälle. Yhdessä omenamehusta valmistetun kiilteen kanssa lopputulos on mukavan omenainen. Pelkkien viipaleiden paistaminen sai uunista tulvahtamaan lupaavan omenapiirakan tuoksun, mikä viritti aistit oikealle taajuudelle.

Vinkki: Hedelmien ja marjojen päällä tomusokeri sulaa nopeasti. Kotikondiittorin kikkakakkonen on lumijauhe, joka säilyy hyvänä kosteankin pinnan päällä.

Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
5 liivatelehteä
3 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
150 g valkosuklaata
½ dl vettä

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl omenatäysmehua (itse tehtyä tai valmista luomumehua)

Pinnalle:
3 omenaa
1 rkl sokeria
kanelia


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Vuoraa vuoan sisäreuna reunakalvolla. Voit käyttää myös leivinpaperista leikattuja suikaleita.

Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita vaniljatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) ja lisää suklaasula täytevaahtoon ohuena nauhana sekoittaen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi vaniljavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puoli desilitraa omenamehusta kiehuvaksi. Sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paahda viipaleita 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat sopivasti pehmenneet. Anna jäähtyä.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Asettele omenaviipaleet limittäin hyytyneen kiilteen päälle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
42 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin Halloween-tarjous



Toivepuoti juhlii halloweenia! Nyt kaikkiin tilauksiin 2 pkt Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa kaupan päälle. Kampanja voimassa 6.11. saakka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu