29.03.2008   33 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vadelmapiirakka


vadelmapiiras.JPG

Tämä vadelmapiirakka on kiertänyt monissa blogeissa (mm. Hannalla olen nähnyt tämän). Toki paljon kehuttua piirakkaa piti itsekin kokeilla. Hieman erilainen piirakasta tahtomattani tuli alkuperäiseen nähden. Idea syntyi kauppareissulla hetken mielijohteesta, eikä täysin oikeat ainekset muistuneet mieleen. Hyvä tuli omastakin versiostani ja ehkä vähän alkuperäistä kevyempi. Laitan omat ainekset reseptiin sulkuihin. Kostutuksen unohdin tehdä, mutta ei tämä kyllä tippaakaan kuivalta maistunut. Laiskuuttani jätin kiilteen pois, mutta varmaankin se toisi piirakkaan vielä ripauksen lisää juhlavuutta.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä ( 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
150 g Valio crème fraichea (150 g Bulgarian jugurttia)
1 dl fariinisokeria (1 rkl fariinisokeria)
vadelmia (n. 2 dl vadelmia)


Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10 – 12 min. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
59 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

joulubanneri
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit