29.03.2008   33 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vadelmapiirakka


vadelmapiiras.JPG

Tämä vadelmapiirakka on kiertänyt monissa blogeissa (mm. Hannalla olen nähnyt tämän). Toki paljon kehuttua piirakkaa piti itsekin kokeilla. Hieman erilainen piirakasta tahtomattani tuli alkuperäiseen nähden. Idea syntyi kauppareissulla hetken mielijohteesta, eikä täysin oikeat ainekset muistuneet mieleen. Hyvä tuli omastakin versiostani ja ehkä vähän alkuperäistä kevyempi. Laitan omat ainekset reseptiin sulkuihin. Kostutuksen unohdin tehdä, mutta ei tämä kyllä tippaakaan kuivalta maistunut. Laiskuuttani jätin kiilteen pois, mutta varmaankin se toisi piirakkaan vielä ripauksen lisää juhlavuutta.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä ( 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
150 g Valio crème fraichea (150 g Bulgarian jugurttia)
1 dl fariinisokeria (1 rkl fariinisokeria)
vadelmia (n. 2 dl vadelmia)


Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10 – 12 min. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
62 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

suomi100