Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat 29.03.2008   31 kommenttia

Vadelmapiirakka


vadelmapiiras.JPG

Tämä vadelmapiirakka on kiertänyt monissa blogeissa (mm. Hannalla olen nähnyt tämän). Toki paljon kehuttua piirakkaa piti itsekin kokeilla. Hieman erilainen piirakasta tahtomattani tuli alkuperäiseen nähden. Idea syntyi kauppareissulla hetken mielijohteesta, eikä täysin oikeat ainekset muistuneet mieleen. Hyvä tuli omastakin versiostani ja ehkä vähän alkuperäistä kevyempi. Laitan omat ainekset reseptiin sulkuihin. Kostutuksen unohdin tehdä, mutta ei tämä kyllä tippaakaan kuivalta maistunut. Laiskuuttani jätin kiilteen pois, mutta varmaankin se toisi piirakkaan vielä ripauksen lisää juhlavuutta.


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä ( 2 ½ dl Creme Vanillaa)
150 g Valio crème fraichea (1 prk Bulgarian ruokajugurttia)
1 dl fariinisokeria (1 rkl fariinisokeria)
vadelmia (n. 2 dl vadelmia)


Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

52 arvostelua, keskiarvo 3,83 tassua
Loading ... Loading ...