10.11.2008   12 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Munaton,  Pähkinätön

Vaahtokarkkisienet


Vaahtokarkkikoristeet

Nämä syksyiset koristeet valmistuvat Väiski- ja Ässä Pehmix -merkkisistä vaahtokarkeista. Ensin mainituista tulee sienen kanta ja jälkimmäisistä hattu.

Valitse Väiski-pussista sileäpintaisia vaahtokarkkeja. Halutessasi peittää vaahtokarkkien hennot pastellisävyt voit sivellä pintaan tomuväriä. Tässä on käytetty valkoista tomuväriä.

Sienien hattuja varten valitse Ässä Pehmix -pussista haluamasi värisiä ja mielellään jo valmiiksi mahdollisimman pyöreän muotoisia (esim. sydän, risti tai pata) vaahtokarkkeja. Hatut muotoutuvat paremmin, kun käytät niitä hetken aikaa uunissa. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Ripottele leivinpaperin päälle tomusokeria ja laita vaahtokarkit uuniin n. 2 minuutiksi. Ole valmiina patalapun kanssa, sillä vaahtokarkkien pinta tummuu hetkessä. Ota uunista, kun vaahtokarkit ovat ”turvonneet” hieman. Paina lusikalla vaahtokarkkeja siten, että ne leviävät hieman ja alkuperäinen muoto pyöristyy. Jos vaahtokarkki ei ole riittävän pehmeä eli ei anna periksi lusikan alla, laita vielä hetkeksi takaisin uuniin. Kun olet litistänyt vaahtokarkit, anna niiden jäähtyä.

Käännä jäähtyneet vaahtokarkit ympäri. Siloita sormellasi kääntöpuolen pinta ja sivele siihen halutessasi tomuväriä. Kivan näköisiä sieniä syntyy laittamalla hatun keskiosaan tummempaa sävyä, tässä esimerkissä hentoisesti vihreää.

Leikkaa kannaksi tulevasta vaahtokarkista hieman pituutta pois. Paina hattu kiinni tähän leikkuupintaan. Sieni on valmis! Jos sommittelet sienirykelmän, tee eri korkuisia sieniä – näin saat aidomman vaikutelman. Kiinnittäessäsi sieniä kakkuun voit käyttää apuna kaupan sokerikuorrutetta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
4 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Lasten välipalakakku
  Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
 • Liinukka
  Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
 • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
  Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
 • Sitruuna-marenkitorttu
  Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
 • Puffet-jäätelökakku
  Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

valio-tammikuu