17.9.2013
Syksy on tuonut tullessaan taas monia leipurikissalle mieluisia uutuuksia. Toinen näistä on Hopeatoffee, jonka häviäminen viisi-kuusi vuotta sitten kismitti kovasti tuon nostalgisen lakritsin ystäviä. Jäihän meille toki Kick-lakut, joista onkin tullut monenlaista täytettä ja kuorrutetta kehiteltyä. Hopeatoffeessa on kuitenkin enemmän salmiakin makuvivahdetta mukana. Rakenteeltaan se on selkeästi toffee – hieman ärsyttävästi hampaisiin kiinni jäävä tahmainen herkku. Hopeatoffeeta on kaipailtu niin, että minua on jopa pyydetty valmistamaan sitä itse tänne blogiin. Onneksi pääsin pälkähästä ja nyt saamme nautiskella aidosta Hopeatoffeen mausta. Ennätin käyttää Hopeatoffeeta jo Hopeatoffeetikkareissa ja tuskin se siihen jää. Myös blogista löytyviä muita lakritsiohjeita, joissa käytetään Kick-lakua, voi tehdä Hopeatoffee-versioina.
Lapsuudessani Hopeatoffeeta myytiin myös patukkana, joka oli sellainen ohut ja pitkä ”matto”. Se johdattelee muistoon, jossa eka- tai tokaluokkalaisena laskin koulumatkan varrella lumikasan päältä lakritsimatto poskessa. Tämä on jäänyt mieleen ehkä siksikin, että normaalisti äiti oli tarkka karkkien suhteen. Olisiko lakritsi ollut kaverin ostama ja minun kanssani jakama.
Toinen kauppareissulla mukaan tarttunut uutukainen on ihan oikea uutuus. Suklaan ja keksien sulautuminen toisiinsa (kekseistä suklaaksi tai suklaasta kekseiksi) on trendi, joka näyttää tuovan tullessaan yhä uusia tuotteita. Domino ja suklaa ovat uusin pari. Domino toi suklaaseen mukavaa rakennetta, mutta dominoiden maku kyllä hävisi suklaalle. Sokkotestinä dominoita ei välttämättä olisi joukosta tunnistanut.
Testasin dominosuklaata leivonnassakin ja se sopi hyvin muffinssien kuorrutteeksi. Sekoitin suklaasulan joukkoon hieman tuorejuustoa ja namia tavaraa tuli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
kahvihiiri:Veit sanat suustani. 🙂