02.06.2017   16 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Tonnikalavoileipäkakku


Voileipäkakun kuorrutuksessa nähdään harvemmin värikkäitä pursotuksia samaan tapaan kuin täytekakuissa. Se on ymmärrettävää, koska pelkkä tuorejuustopursotus on raskas syötävä eikä pursotuksen värjäämiseen voi/haluta käyttää elintarvikevärejä kuten makeassa leivonnassa. Rullavoileipäkakun koristelusta kuitenkin lähti idea punajuurella värjätyn tuorejuuston pursottamisesta. Tein sille kaveriksi avokadokuorrutteen, joka on kivan makuinen ja luonnollisesti erittäin kauniin värinen. Kuorrutetta on kakussa melko paljon, mutta avokado ei ole yhtä tuhtia kuin tuorejuusto ja täyte itsessään on runsaan paprikan ja tonnikan ansiosta hyvin ”sattumainen”. Kokonaisuus on siis tasapainossa. Ainoa haaste on indikoida, että kakku on suolainen, koska se on makeiden värien ansiosta kuin iso karkki! 🙂

Vinkit:

  • Vaihda gluteenittomassa ruokavaliossa leipien tilalle sopiva vaihtoehto. Katso täältä gluteenittomien leipien vertailu.
  • Voit korvata tonnikalasta purkin tai pari maustekastikkeessa säilötyllä (esim. chili) versiolla.
  • Jos sinulla ei ole kahta samanlaista tyllaa, voit hyvin tehdä pursotuksen erikokoisilla tai -muotoisilla tylloilla.

Pohja:
1 iso pkt (535 g) täysjyväpaahtoleipää (kts. vinkki)

Kostutus:

1 ½ dl maitoa

Täyte:

2 punaista paprikaa
1 punasipuli
1 dl (65 g) pieniä kapriksia
600 g yrttituorejuustoa
3 prk tonnikalapaloja öljyssä

Kakun ympärille:
salaatinlehtiä

Pursotettava punajuurikuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ rkl etikkapunajuuren lientä

Pursotettava avokadokuorrute:
1 ½ avokadoa
2 tl sitruunamehua
½ valkosipulinkynttä
mustapippuria
50 g maustamatonta tuorejuustoa


Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (lasinen tai muovinen, tilavuus noin 2,5 l) tuorekelmulla.

Valmista ensin täyte. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa kapriksia pienemmiksi paloiksi. Valuta tonnikala. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja peitä niillä kulhon pohja (ei kuitenkaan kulhon reunoja). Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Jatka leipä- ja täytekerrosten vuorottelulla. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään.

Aseta leipäkerroksen reunalle salaatinlehtiä. Laita päälle kakkulautanen ja käännä ympäri. Poista kulho ja kelmu.


Valmista pursotettavat kuorrutteet. Notkista punajuurikuorrutteen tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon punajuuriliemi. Laita kertakäyttöiseen pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta avokado yhdessä sitruunamehun kanssa sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Sekoita joukkoon puolikas murskattu valkosipulinkynsi ja mustapippuria. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja yhdistä avokadotahnan kanssa. Laita kuorrute pursotuspussiin samaan tapaan kuin edellä. Voit laittaa kuorrutteet pursotuspusseissa jääkaappiin odottamaan, mikä hieman jämäköittää rakennetta.

Peitä voileipäkakun pinta pursottamalla päälle tähtiä renkaiksi vuorotellen kummallakin värillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
27 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat