27.06.2014   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Tonnikalapizza grillissä


tonnikalapizza

Oma pizzaleipuruuteni on hyvin kotikutoista lajia, en ole harrastanut pizzakiviä tai -peltejä, vaikka eittämättä niillä saisi uutta luonnetta kotipizzaan. Grillipizzasta innostuin, koska houkutuin grillaamisen aikaansaamasta makuaromista. Koska grillinikin on varsin kotikutoista lajia (vaatimaton sähkögrilli näin kaupunkiasukkina), jäivät makuvivahteet vielä odottamaan parempia puitteita. Se, mikä kuitenkin oli selkeästi uutta ja erilaista, oli pohjan voittamaton rapeus. Rapeus meni ehkä jopa hieman yli, sillä pizza oli syötävä kädestä suuhun, haarukka ja veitsi jäivät sijoilleen.

Pienen sähkögrillin kanssa ei polttimoilla kikkailua voinut harrastaa, joten siihen nähden lopputulos oli yllättävän onnistunut. En myöskään uskaltanut vaarantaa talon paloturvallisuutta grillaamalla pohjaa suoraan ritilän päällä, vaan käytin välissä alumiinifoliota. Kriittisin kohta oli säädellä tehoa niin, että pohja ei ehdi palaa, mutta täytteet kuitenkin kypsyvät. Ei siis liian kovaa lämpöä! Parasta olisi, jos voisi estää lämmön kohdistumisen suoraan pizzan alapuolelle. Toiseksi kriittisin kohta oli estää pohjan tarttuminen folioon.

Näihin vaatimattomiin puitteisiin nähden lopputulos oli uusiin kokeiluihin kannustava!

3 kappaletta

Tonnikala-tomaatti-mozzarellapizza

Pohja:
1 annos pizzataikinaa

Täyte:
200 g paseerattua tomaattia
2 prk (à 70 g) tomaattipyrettä
½ tl suolaa
1 pieni valkosipulinkynsi
3 ps (á noin 125 g) pieniä mozzarellapalloja
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 punasipuli

Pinnalle:
pizzamaustetta
mustapippuria
oliiviöljyä
rucolanlehtiä


Valmista pizzapohja erillisen ohjeen mukaan. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli jokainen jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Varmista, että pinta jää levyn molemmilta puolilta reilusti jauhoiseksi, jotta taikina ei tartu kiinni. Nosta pohjat alumiinifolioiden päälle tai grillaa suoraan grilliritilällä.

tonnikalapizza-vaihe

Sekoita keskenään paseerattu tomaatti, tomaattipyre, suola ja murskattu valkosipulinkynsi.

Paloittele mozzarellapallot. Valuta tonnikala. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

tonnikalapizza-vaihe-2

Nosta pohja grilliin ja kypsennä, kunnes alapinta on saanut kevyesti väriä.

tonnikalapizza-vaihe-3

Käännä ympäri. Levitä päälle tomaattikastike ja loput täyteainekset. Anna paistua, kunnes täytteet on kypsiä.

tonnikalapizza-vaihe-4 tonnikalapizza-vaihe-5

Ripottele valmiin pizzan päälle pizzamaustetta, mustapippuria ja oliiviöljyä. Tarjoile rucolan kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100