Kategoria: Helpot ja nopeat,  Suolaiset piirakat 16.10.2007   26 kommenttia
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Tonnikalapiirakka


Tämä piirakkaohje on muisto reseptien keräilyni alkutaipaleelta. Ohje oli hautautunut unohduksiin, kunnes söin tätä hiljan ystäväni valmistamana: Pirkka oli julkaissut ohjeen uudelleen. Täytteessä voisi toimia hyvin lisänä vaikkapa purjosipuli.

Helppo tonnikalapiirakka

Taikina:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 ruukku tuoretta tilliä

Päälle:
2 dl kevytkermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
¾ tl suolaa
¼ tl valkopippuria


Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä piiraspohjalle. Silppua päälle tilli. Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet. Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30 – 35 minuuttia (suojaa foliolla pinnan saatua sopivasti väriä).

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

64 arvostelua, keskiarvo 3.95 tassua
Loading...Loading...