Kategoria: Suolaiset piirakat 16.10.2007   26 kommenttia

Tonnikalapiirakka


Tämä piirakkaohje on muisto reseptien keräilyni alkutaipaleelta. Ohje oli hautautunut unohduksiin, kunnes söin tätä hiljan ystäväni valmistamana: Pirkka oli julkaissut ohjeen uudelleen. Täytteessä voisi toimia hyvin lisänä vaikkapa purjosipuli.


125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 ruukku tuoretta tilliä

Päälle:
2 dl kevytkermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria


Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä piiraspohjalle. Silppua päälle tilli. Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet. Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia (suojaa foliolla pinnan saatua sopivasti väriä).

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

54 arvostelua, keskiarvo 3,94 tassua
Loading ... Loading ...