21.12.2016   14 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kääretortut,  Leivokset,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Toffeehalko (G)


toffeehalko

Toffeen ja puolukan yhdistelmää on vaikeaa vastustaa ja miksi pitäisikään – nythän on joulu. 🙂 Toffeemassa kietoutuu rullan sisään ja muodostaa samalla näyttävän pinnan. Massa sopii myös koristeisiin, teki ne sitten käsin tai muoteilla. Rullan voi tarjota myös leivoksina leikkaamalla sen valmiiksi annospaloiksi. Aseta palat tarjolle kierrepuoli ylöspäin. Ohuetkin palat riittävät tyydyttämään makeannälän.

Tämä resepti julkaistiin pari vuotta sitten Kinuskikissan leivontakoulussa Unelmien Talo&Koti -lehdessä. Ohjetta on siitä pitäen usein kyselty ja nyt julkaisen sen vuoden viimeisenä joulureseptinä. Näissä makeissa tunnelmissa OIKEIN IHANAA JA RAUHALLISTA JOULUN AIKAA KOKO KINUSKIPOPPOOLLE! <3

Toffeemassa:
600 g vaniljafudge-karkkeja
½ dl kuohukermaa

Kääretorttupohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ¼ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Puolukkatäyte:
200 g puolukoita
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
ruusuja toffeemassasta
puolukoita
puolukanvarpuja


Laita fudget ja kerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes fudget ovat sulaneet. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Jäähdytä ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

toffeehalko-massa-vaihe toffeehalko-massa-vaihe-2

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.

toffeehalko-vaihe toffeehalko-vaihe-2

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.

toffeehalko-vaihe-5

Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose ja tuorejuusto keskenään. Lisää vaniljakreemijauhe.

toffeehalko-vaihe-3 toffeehalko-vaihe-4

Nosta toffeemassa pehmentymään huoneenlämpöön pari tuntia ennen kaulimista. Pehmitä toffeemassaa hetken aikaa alustaa vasten painellen.

Kauli toffeemassa tomusokeria apuna käyttäen mahdollisimman ohueksi, torttupohjaa suuremmaksi levyksi. Vinkki: Siivilöi kauliessa alustan päälle reilusti tomusokeria ja varmista ennen täyttämistä, että massa ei ole tarttunut kiinni. Siivilöi myös massan pintaan tomusokeria estääksesi kaulimen tarttuminen. Nosta toffeelevyn päälle torttupohja. Leikkaa pohjan ulkopuolelle jäävä toffeemassa talteen koristelua varten.

toffeehalko-vaihe-6 toffeehalko-vaihe-7

Levitä päälle puolukkatäyte ja kääri rullaksi.

toffeehalko-vaihe-8 toffeehalko-vaihe-9

Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään. Kauli yli jäänyt toffeemassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa levystä suikaleita. Tee suikaleista ruusuja kierittämällä ne rullaksi. Ota lopusta levystä lehtimuotilla kuvioita. Asettele koristeet rullan päälle.

toffeehalko-vaihe-10

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
72 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit