22.3.2016
Nimimerkki:
TeBaZu
Kinuskileipomo:
Kinuskileipomo TeBaZu
Kuka olet?
Olen 31-vuotias lähihoitaja Seinäjoelta. Perheeseen kuuluu mies, tyttäret 7-vuotta ja 3-vuotta, koira ja kissa. Työskentelen kotihoidossa. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu leipominen (yllätys), lenkkeily ja laulaminen. Toimin myös vanhemman tyttäreni cheerleading-porukan joukkueenjohtajana. 🙂
Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?
Ensimmäinen innostus leipomiseen tuli jo lapsena. Meillä kotona äiti leipoi paljon ja leipoo kyllä edelleen usein. Usein yhdessä tehtiin sitruunakakkua, mokkapaloja ja nakkipiirakkaa. Minulla oli pitkä hiljainen vaihe leipomisen suhteen enkä leiponut moneen vuoteen mitään. Esikoisen syntymän jälkeen sain uuden sysäyksen ja Kinuskikissan sivujen löytämisen jälkeen olen leiponut taas intensiivisesti. 😉 Nykyään leipominen on taas rakkain harrastus.
Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?
Meillä leivotaan aika usein, joillain viikoilla montakin kertaa ja välillä taas voi olla montakin viikkoa väliä. Arkivapaat on semmoisia päiviä, jolloin aamupäivät 3-vuotiaan kanssa käytetään leipomiseen. Juhliin leivotaan kaikki itse ja paljon ollaan viime vuosien aikana saatu täytekakkutilauksia ystäviltä sekä sukulaisilta. Mies on vahvasti mukana tässä leipomisharrastuksessa, mikä on tosi hyvä, koska hän osaa esim. kakkujen koristelun huomattavasti paremmin kuin allekirjoittanut. 😀
Innostun aina kaikista uusista jutuista, joita pitää päästä kokeilemaan mahdollisimman pian. Myös perinteiset, hyväksi havaitut reseptit ovat lähellä sydäntä. Juhlapyhiin liittyvät leipomukset ja kaikki muutkin teemaleipomukset innostavat tekemään kokonaisuuksia. Tyttäret valitsevat jo hyvissä ajoin teeman synttäreilleen, joiden mukaan sitten kaikki leipomukset tehdään. 🙂
Suosikkiraaka-aineesi?
Suklaa ja tuoreet marjat ovat ehdottomasti suosikkiraaka-aineeni leipomisessa. Henkilökohtaisesti tykkään kuitenkin suolaisista leivonnaisista enemmän, mutta niitä tulee tehtyä todella harvoin, johtuen ehkä siitä, että tämän perheen muu väki on aina makean kannattajia. 🙂
Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?
Ei ole varmaan mitään tiettyä osa-aluetta, mistä leivonnassa pidän. Rakastan sitä prosessia alusta loppuun raaka-aineiden etsinnästä valmiin leipomuksen maisteluun asti. Aika kriittinen olen: jos jokin menee pieleen niin helposti alkaa ottamaan nuppiin varsinkin, jos epäonni kohtaa silloin kuin leipomus on menossa jollekin toiselle kuin itselle.
Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!
Ensimmäinen itse tehty täytekakku on jäänyt mieleen. Se tehtiin esikoisen yksivuotissyntymäpäiville. Simppeli kermakakku perinteisillä mansikka- ja kermatäytteillä, päällä Nalle Puh kakkukuva. Se oli hyvää ja voi sitä onnistumisen riemua, kun olin pitkään vältellyt itse täytekakkujen tekemistä. Paineet oli kovat, koska oma äitini tekee niin jumalaisen hyviä täytekakkuja. 🙂 Siitä lähtien lasten synttärikakut on aina tehty itse ja joka vuosi haluaa kokeilla jotain uutta.
Paras leivonnainen, jota olet maistanut?
Ehdottomasti parhaimmain leivoksen ikinä söin viime marraskuussa Berliinissä Fassbender & Rausch -suklaapuodissa. Jo matkalle lähtiessä tiesin, että tuo puoti on yksi niistä paikoista, joihin on pakko päästä. Alakerta täynnä ihania suklaatuotteita ja yläkerrassa kahvila, jossa sai herkutella upeilla leivoksilla ja maistuvilla kahveilla. Leivoksessa oli mascarpone-vaahto, karpalokiille ja koko ihanuus oli reunustettu suklaalla, päällä valkosuklaapalloja. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä!
Berliinissä Fassbender & Rausch suklaapuodissa söin elämäni ihanimman leivonnaisen.
Pahin kömmähdyksesi keittiössä?
Viime aikoina olen onnistunut monesti pilaamaan kakkupohjat. 🙁 Teen kaiken kuin ennen, mutta silti useasti on uunista pois ottaessa kakkupohjaan keskelle painunut kolo. Haastetta isännälle, jonka homma on leikata pohjat.
Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?
Haluaisin oppia pursottamaan kakkuja ja tekemään esimerkiksi kermaruusuja. Kermalla pursottaminen ei ole vahvin lajini ja meillä mies usein hoitaa sen homman. Kova halu olisi kuitenkin se oppia, kermapursotuksilla saa kakkuihin niin upeita juttuja ja itse henkilökohtaisesti pidän enemmän kerman käyttämisestä kakuissa kuin sokerimassan.
Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?
Rauhoittuminen. Leivonta rauhoittaa minua kiireisen arjen keskellä. Hoitajan työni on hektistä ja monesti eteen tulee henkisesti rankkoja paikkoja. Omassa keittiössä saan rauhoittua leipomiseen ja kaikkein parasta se on omien tyttöjen kanssa. On ihana ilahduttaa omaa perhettä, ystäviä ja sukulaisia itse tehdyillä leipomuksilla.
Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?
Olen ehkä hieman tylsä, mutta ei löydy mitään kehitysideoita. 🙂 Mielestäni sivusto toimii tosi hyvin, aina löytää sen mitä etsii. Reaaliaikainen keskustelu rekisteröityneille käyttäjille voisi olla mukava lisä, voisi nopeasti saada avun muilta kinuskeilta, jos tulee leivonnassa ongelmia. 🙂
Vanillacherry kysyi sinulta: Mitkä viisi leivontavälinettä ovat suosikkejasi keittiössä ja miksi?
– Vatkain, ilman en voisi elää. 🙂 Edellinen oli niin kovalla käytöllä, että onneksi sain uuden joululahjaksi ennenkuin vanha hajosi. 😀
– Pursotin, meillä täytekakkujen teossa luotetaan kermalla pursottamiseen. Toki ei ole meikäläisen vahvin laji, joten useasti pursotinta käyttää mieheni. 🙂
– Pursotinpullo, paljon käytetään, kun tehdään sulatetulla suklaalla koristuksia.
– Desinmitta, ehdoton tämänkin. 🙂 Siksi meillä on niitä monta. 😀
– Irtopohjavuuat, teen paljon juustokakkuja, joten näitäkään ilman ei pärjäisi. 🙂
Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?
Muistatko, mikä oli ensimmäinen Kinuskikissan resepteistä, jota olet kokeillut??
Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.
Leipomostani löytyvä kinkkurullat on varmaan lempireseptini. Niitä meillä tehdään joka juhliin ja välillä myös arkea piristämään. Helpot tehdä, loistavan makuisia, pystyy muuntelemaan helposti ja maistuvat meillä koko perheelle. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kermapursotusten harjoittelu on ehdottomasti to do-listalla 🙂 Siihen tuleekin jo tilaisuus ensi viikolla kun juhlitaan kuopuksen 4-vuotis synttäreitä <3 keittiössä on taas kova tohina monta päivää 😀 Kiitos sinulle Kinuskissa että sain osallistua haastatteluun. Ja kiitos tästä upeasta blogista joka edelleen innostaa päivittäin ja josta löytyy apu aina jokaiseen leipomiseen liittyvään asiaan 🙂 ja iloinen myös tästä yhteisöstä josta löytyy niin monta upeaa leipuria <3