Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Syksyisiä reseptitunnelmia

22.8.2016

Kinuskikissa-blogissa aletaan pikku hiljaa valmistautua syksyn tuloon – vaikka vielä nautitaankin loppukesän antimista. Elokuun loppu on siitä mukavaa aikaa, että ensimmäisten puolukoiden ja omenoiden kypsyessä voidaan vielä hyödyntää mustikka- ja viinimarjasadon loppusesonkia. Tätä runsautta nähdään nyt tulevien viikkojen aikana! Muutoinkin syksy näkyy resepteissä siten, että maut ja värit ovat tavallista voimakkaampia ja ehkä kokeilevampiakin.

Aina kokeilut eivät pääty onnistuneesti. Viime viikonloppuna sain hurjan ajatuksen testata valkosipulin sopivuutta omenapiirakassa. Sain todeta, että yhdistelmä ei ollut perin toimiva. Lapsenikin totesi, että parasta piirakassa oli sen kylkiäisenä tarjottu jätski. 🙂 Onneksi se pelasti tilanteen. Seuraavaksi aion kokeilla jotain vähän riskittömämpää ja leipoa herukka-ansasta omenaversion. Sen kanssa ei toivottavasti jäistä back-uppia tarvita.

Kommentit (3)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
23.8.2016 09:56

Tuo valkosipuli kokeilu kuulostaa kyllä aika veikeältä. Tsemppiä ansan kanssa :)Minä sain juuri pussillisen valkeakuulaita niin meinasin tässä kohta ryhtyä uuniomenien tekoon ja eiköhän tuosta omena piirakka jos toinenkin synny.

Kinuskikissa
23.8.2016 09:24

Ansan hienous onkin se, että siihen on helppo kätkeä sitä, mitä on milloinkin saatavilla. Minä tein eilen jo yhden omenaversion, mutta vielä tänään aion tehdä toisen, koska – yllätys yllätys – en ollut siihen ensiyrittämällä täysin tyytyväinen. *hakkaa päätään seinään* No, lopussa kiitos seisoo, kuten herukka-ansakin osoitti. Kinuskien kiitos on paras kiitos! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
23.8.2016 07:04

Onnea herukka-ansan omena version tekoon! Hyvää siitä kuitenkin tulee…. Minä nimittäin sain käsiini mieheni työkaverin hyvin vastaavan laisen ohjeen jo muutama viikko sitten, se oli toki suunitelmia raparperi ja mustikka täytettä silmällä pitäen. Me ollaan nyt syöty mustikkaa ja raparperia nyt niin kiitettävästi että päätin viime viikonloppuna kokeilla tuota ohjetta omenan kanssa ja voi pojat oli herkkua. 🙂
Tuossa ohjeessa tosin täytteeseen tuli kermaviiliä ja rahkaa sekä pohjaan piimää. Itse vaihdoin pohjan piimän jugurttin ja lisäsin mausteeksi kanelia. 🙂
Mielenkiinnolla jään odottamaan sinun ansaasi. …..

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa