10.02.2010   86 kommenttia Kategoria: Kevät,  Muffinssit,  Pääsiäinen,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Sydämelliset vaniljamuffinssit


vaniljamuffinssit1vaniljamuffinssit2vaniljamuffinssit3

Valmis vaniljakastikejauhe on näppärä kiireisen leipurin apu ja on blogin leivonnaisissa esiintynytkin milloin piirakoissa, milloin kakuntäytteissä ja nyt myös muffinsseissa. Muffinssit voi toki tehdä ilman vaniljasydäntä tai -kuorrutusta, mutta oikea vaniljaunelma syntyy yhdistämällä nämä kummatkin aidolla vaniljalla maustettuun muffaritaikinaan.

Vaniljakastikejauheesta tehdyn täytteen/kuorrutteen tilalla voisi käyttää myös vaniljakreemijauheesta tehtyä kreemiä. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että tuosta Blå Bandin jauheesta tulee paljon paremman makuista.

Vaniljakastikkeesta tehty kuorrute on kauniin keltainen ja sopii loistavasti vaikka pääsiäisen kahvipöytään!

Vinkki 1: Saat taikinaan lisämakua lisäämällä siihen 2 tl kardemummaa.
Vinkki 2: Vaniljasydän sopii myös suklaamuffinsseihin. Lisää taikinaan 2 ½ rkl kaakaojauhetta.

12 isoa muffissia

Ystävänpäivämuffinssit

Vaniljatäyte:
1 ps (63 g) Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 ½ dl maitoa

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkaa
½ dl maitoa tai kermaa

Kuorrutus:

1 ps Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 ½ - 2 dl maitoa
nonparelleja


Valmista ensin vaniljatäyte. Mittaa maito kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.

Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa.

Lusikoi muffinssivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun muffinssit ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus mittaamalla kulhoon 1 ½ dl maitoa ja sekoittamalla vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Levitä välittömästi muffissien päälle. Sekoita kuorrutteeseen hieman lisää maitoa, kun se on alkanut paksuuntua, jotta saat levitettyä sen tasaisesti.

Laita kuorrutteen päälle muotti ja ripottele sen sisäpuoli täyteen nonparelleja. Nosta muotti varovasti paikoiltaan. Tarjoile pian koristelemisen jälkeen.





Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
37 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Laskiaispullapiirakka
    Lissy: Onpas kaunis !!!!
  • Laskiaispullapiirakka
    sininen: Telma: Valiolla :).
  • Laskiaispullapiirakka
    Telma: Ihana pullakakku! Kenellä valmistajalla on kinuskituorejuustoa? Ei ole sattunut omaan silmään tuorejuustohyllyllä :)
  • Laskiaispullapiirakka
    Miukku: Onpa korea pullakakkunen. Kunpa osaisi itsekin tehdä pullataikinasta yhtä kaunista jälkeä. Taidokkaasti tehty.
  • Laktoositon karpalo-valkosuklaa
    Kinuskikissa: IirisL: tarkkaa säilyvyysaikaa en uskalla luvata, mutta suklaan voi hyvin myös pakastaa. Sillä tavoin ainakin säilyy kuukausia! :)

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100