Näiden pienten suolapalojen esikuvana ovat japanilaiset makirullat. Levämaton sijaan käytin suomalaisempaa rieskaa ja täytteinä omia makirullien suosikkejani, joiden käytön olen omaksunut pitkälti omilta kavereiltani. Täytteitä laitoin runsaammin kuin sushia tehdessäni, sillä rieska on paljon miedomman makuinen kuin levämatto. Wasabi eli piparjuuritahna tuo rulliin tulisuutta ja lisämakua. Se on todella vahvaa, joten aloita varovasti, mikäli et ole ennen sitä käyttänyt.

Rullat kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi (tarjoilupäivän aamu / edellisilta), jotta maut ehtivät tasaantua.

Riisiviinietikkaa ja wasabitahnaa saa isoista marketeista. Dashi-jauhetta ja sushiriisiä olen ostanut japanilaisesta ruokakaupasta Annankadulta (Tokyokan).

Tällä ohjeella rullia syntyy iso määrä (n. 60 kpl), joista puolessa on tonnikala- ja puolessa lohitäyte.