21.03.2010   97 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen

Suklainen sitruunajuustokakku


Pohja:
1 brownies-pohja
TAI
200 g domino-keksejä
50 g margariinia tai voita

Kostutus (jos käytät brownies-pohjaa):
¼ - ½ dl appelsiinimehua

Täyte:

5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g sitruunarahkavalmistetta (Sunnuntai)
¾ dl sokeria
½ dl sitruunamehua

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Koristeet:
50 g keltaisia Candy melts -nappeja
25 g oransseja Candy melts -nappeja
50 g valkosuklaata
vihreää pastaväriä

Vaihtoehtoinen, nopeampi koristelu:
2 dl kermaa
(keltaista tai oranssia pastaväriä)
nonparelleja/pääsiäismakeisia


Paista brownies-pohja ohjeen mukaisesti irtopohjavuoassa (halkaisija 24 cm). Vaihtoehtoisesti tee keksipohja dominoista keksipohjaohjeen mukaan.

Irrota ja pese irtopohjavuoan reunus. Sivele reunukseen kasviöljyä pullasudilla tai talouspaperilla. Tässä kokeilin lisäksi ripotella päälle tomusokeria, mutta en havainnut sen auttavan merkittävästi valmiin kakun irrottamisessa. Jo öljy itsessään helpottaa sitä huomattavasti. Siisteimmin kakku irtoaa, kun kierrät vuoan sisäreunalle reunakalvon ennen täyttämistä.

Kiinnitä reunus paikoilleen. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Imeytä appelsiinimehu pohjaan. Kostuta erityisesti reunat.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahkavalmiste ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.


Koristeet voi valmistaa Candy melts -napeista tai valkosuklaasta, joka värjätään pastaväreillä. Tässä käytetty keltaisia ja oransseja Candy melts -nappeja. Sulata napit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoittaen.

Käytä pursottamiseen n. 2 millin tyllaa tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat saman kokoisen aukon. Laita alustaksi esimerkiksi leikkuulauta ja sen päälle leivinpaperi. Pursota ensin terälehtien ääriviivat ja täytä ne sitten suklaasulalla. Heiluta leivinpaperia niin, että pinta tasoittuu. Nosta alusta jääkaappiin 5-10 minuutiksi, kunnes suklaan pinta jähmettyy.


Sulata tämän jälkeen oranssit Candy meltsit ja pursota jähmettyneiden terälehtien päälle oranssi keskiosa. Nosta kukat hyytyneen kiilteen päälle.


Värjää valkosuklaasula vihreäksi pastavärillä. Pursota sillä kiilteen päälle narsissien varret ja lehdet.

Nopeampi koristeluvinkki: vatkaa kerma vaahdoksi (kermavaahto-ohjeesta tarkemmat vinkit) ja halutessasi värjää se keltaiseksi tai oranssiksi pastavärillä. Pursotusmallistosta löydät esimerkkejä pursotustyyleistä. Pursota valitsemallasi tyylillä esimerkiksi rengas kiertämään kakun päällisosan ulkoreunaa. Ripottele kermavaahdon pinnalle nonparelleja ja/tai upota siihen värikkäitä pääsiäismakeisia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
51 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat