Erilaiset seeprakakut ovat tulleet tutuiksi parin viime vuoden ajan mitä erilaisimpina makuversioina. Linkkilistan seepraohjeisiin löydät viimeisimmästä lokakuussa julkaistusta appelsiinin ja lakritsin makuisesta raitakakusta, jonka nimesin värityksen vuoksi tiikerikakuksi. Oli nimi mikä hyvänsä, samasta asiasta puhutaan: tekniikasta, jossa kahta (tai useampaa) eriväristä täytettä kaadetaan vuorotellen vuoan keskelle. Näin kakun pintaan muodostuu rengaskuvio ja kakkupaloissa on hauska raidoitus.

Ihan ensimmäisen juustokakkuseepran tein pari vuotta sitten julkaistuun kirjaan. Kirjaa valmistellessani olin leiponut kuivakakkumaisen seeprakakun ja sen jälkeen mieleeni hiipi ajatus, voisiko samaa ideaa hyödyntää hyydykekakussa. Muistaakseni jouduin muutaman eri version tekemään, mutta voitonriemuinen lopputulema oli hyydykeseepran onnistuminen.

Periaatteeni on olla julkaisematta kirjojen reseptejä blogissa, mutta teen suklaaseepran kohdalla poikkeuksen, sillä tämä resepti löytyy jo muualtakin netistä ja toisekseen suklaaversiota kysellään monesti. Suklaasta huolimatta tämän kakun maku on – jos suklaakakusta näin voi sanoa – raikas ja kevyt.

Varoitus: Vie kielen mennessään! 😋