20.07.2017   17 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Suklaakuorrutteinen mansikkakakku


Kinuskileipomo maris oli loihtinut aivan upean mustaherukkakakun. Siitä minäkin oman ideani nappasin marjaisesta täytteestä ja valuvasta kuorrutteesta. Kesäkakun koristelussa parhaiten pääsevät oikeuksiinsa tuoreet marjat. Mikäs sen herkullisempaa!

En ollut lainkaan suunnitellut tällä viikolla leipovani (vietän paraikaa kesälomaa…), mutta niin vain yllätin itseni kakun teosta. 🙂 Vai oliko se nyt niin yllättävää, taitaa olla ihan tyypillinen lomameininki minulla!

Voit valmistaa täytteen mistä tahansa kesäisistä marjoista. Huomioi ainoastaan marjojen makeus: jopa mansikoilla on lajikekohtaisia eroja, joten on varminta aloittaa hieman varovaisemmalla sokerin määrällä ja lisätä tarvittaessa. On myös syytä tiedostaa, että hyytyessä makeus hieman laimentuu.

Kakku on kevyen raikasta, joten suklaakuorrute on paikallaan! Sen voi tehdä myös valkosuklaasta tai Candy meltseistä, jolloin suklaan määrä on 200 g yhtä kermadesiä kohden.

Pohja:
200 g Oreo-keksejä
50 g voita

Täyte:
9 (à 2 g) liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vaniljajogurttia
200 g vaniljarahkaa
½ dl sokeria
750 g mansikoita

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata

Pinnalle:
tuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia


Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa halutessasi reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, rahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Kuumenna pari desilitraa soseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivate-soseseos ja loput mansikkasoseesta täytevaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo ja siirrä tarjoilulautaselle.

Mittaa kerma kattilaan. Kuumenna liedellä, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta.

Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle ja päästä hallitusti tippumaan kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.

Koristele pinta tuoreilla marjoilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
47 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 14

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu