Kinuskileipomo maris oli loihtinut aivan upean mustaherukkakakun. Siitä minäkin oman ideani nappasin marjaisesta täytteestä ja valuvasta kuorrutteesta. Kesäkakun koristelussa parhaiten pääsevät oikeuksiinsa tuoreet marjat. Mikäs sen herkullisempaa!

En ollut lainkaan suunnitellut tällä viikolla leipovani (vietän paraikaa kesälomaa…), mutta niin vain yllätin itseni kakun teosta. 🙂 Vai oliko se nyt niin yllättävää, taitaa olla ihan tyypillinen lomameininki minulla!

Voit valmistaa täytteen mistä tahansa kesäisistä marjoista. Huomioi ainoastaan marjojen makeus: jopa mansikoilla on lajikekohtaisia eroja, joten on varminta aloittaa hieman varovaisemmalla sokerin määrällä ja lisätä tarvittaessa. On myös syytä tiedostaa, että hyytyessä makeus hieman laimentuu.

Kakku on kevyen raikasta, joten suklaakuorrute on paikallaan! Sen voi tehdä myös valkosuklaasta tai Candy meltseistä, jolloin suklaan määrä on 200 g yhtä kermadesiä kohden.