Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

SugarCone

2.6.2016

Snapshot_20150501_9 (2)

Nimimerkki:

SugarCone

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo SugarCone

Kuka olet?

Crista Oksiala.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Olen lapsesta asti ollut keittiössä touhuamassa, joten kaipa se innostus leipomiseen on tullut äidinmaidossa. Ajan kuluessa hakeuduin leipuri-kondiittori koulutukseen, joka lisäsi innostusta ja taitoja leipomiseen.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon noin kerran viikossa. Uusien reseptien kokeileminen on innostavaa. Lisäksi kehittelen uusia reseptejä.

Suosikkiraaka-aineesi?

Kookos.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Leivonnaiset.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Leivontamuistoja on paljonkin, mutta ehkä ikimuistoisin hetki oli, kun kouluaikoina olin tekemässä isoa määrää marenkia. Kaadoin 10 kg säkin tomusokeria teollisuuskoneeseen, jokainen on varmasti kohdannut sen hetken kun kasvoille tupsahtaa pieni tomusokeri ”sumu” kaataessa tomusokeria liian reippaasti esim. pyörivään yleiskoneeseen ja jokainen voi vain kuvitella millainen tomusokeri ”sumu” syntyy 10 kg:sta tomusokeria. Eikä tässä vielä kaikki, yleiskoneen yläpuolella oli palohälytin joka laukesi tomusokeri ”sumun” takia ja koko koulu jouduttiin evakuoimaan ulos palovaaran takia. Mitään vaaraahan ei ollut ja tunnin -15 asteen pakkasessa odottelun jälkeen oppilaat saivat palata takaisin kouluun kun palokunta oli varmistanut rakennuksen.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Esterhazy kakku.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Kömmähdyksiä on sattunut paljon ja erilaisia, mutta viimeisin kömmähdykseni oli, kun pari viikkoa sitten tein kantarellipiirakkaa. Maustoin täytteen ja kaadoin vuokaan, lisäsin juuston ja rupesin sitten tekemään kermaseosta piirakkaan. Kermaseosta tehdessäni tulin unohtaneeksi, että olin jo maustanut täytteen ja rupesin maustamaan kermaa. Yleensä maustan kermaseoksen aavistuksen ylisuolaiseksi koska en mausta täytettä ollenkaan vaan maku tulee kermaseoksesta. Arvata saattaa, että piirakka oli aivan karmean makuista ja näin piirakka päätyi roskikseen.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluisin oppia leipomaan liivatteen korvikkeilla.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Elämä.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

En ole oikeastaan hirveämmin tutustunut kinuskiyhteisön eri osa-alueisiin.

Niiskuliini kysyi sinulta: Kuka on esikuvasi leivonnassa ja/tai ruoanlaitossa?

Esikuvani on kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, joka opetti konditorian saloja kouluaikoina. Ja ruoanlaitossa esikuvana ja erinomaisena opettejana on ollut Tero Laukkanen.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Mikä on paras lapsuuden leivontamuisto?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Suklaiset mokkapalat.

Kommentit (8)

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
4.6.2016 21:44

Kyllä tekevälle sattuu, mutta ehdottomasti hyvä niin.

Kinuskiemo
4.6.2016 17:14

Eikös se ole niin, että tekevälle sattuu? 🙂

Hyvä kysymys itse kullekin: Kumpi toimintamalli kuulostaa kiinnostavammalta, turvallinen hiljaiselo ja tapahtumattomuus, vaiko ”se on menoksi, kääritään hihat” –mentaliteetti erilaisin, välillä huonoin, välillä hyvin ja hauskoin seurauksin? Jos osallistuu ja menee ”juttuihin” mukaan, jännitystä riittää, eikä ole tylsää. Se on ”elämää”, kuten itse yllä totesitkin.

Tietysti tässä ihmisen luonne ja temperamentti ym. sisäänrakennetut tekijät ovat vaikuttamassa toimintatapaan. Ymmärsin, että sinä olet kiinnostunut asioista ja menet niitä päin, haluat testata, miten hommat toimii. Kyllä noista matkan varrella koetuista sattumuksista, jotka ovat tapahtumahetkellä monesti tuntuneet karmeilta, saa jälkikäteen, kun aika on avannut oikeat mittasuhteet, paljon iloa ja hauskuutta irti niitä muistellessa ja eteenpäin kertoessa. Sinun kertomastasi (ja vielä tällä hetkellä kertomattomista jutuista) voi päätellä, että lisää jännitystä on varastossa. Josko vielä joskus saamme lisää kuulla? 🙂

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
4.6.2016 12:24

Esterházy torte (kakku) on Unkarin ja Itävällän kakku ja sen nimi tuli prinssi Paul III Antonin, Prince Esterházy mukaan. Tämä on yksi suosituimmista kakuista Euroopassa, ja sen resepti on keksitty 1800-luvun alussa Prinssin Esterházyn kunniaksi. Se on yksinkertaisemmin selitettynä marenki kakku, se ei ole mahdoton toteuttaa kotona mutta siinä on todella monta vaihetta ja vie paljon aikaa. Itse olen kokeillut koti oloissa kerran ja se epäonnistui, tosin käytin netistä löydettyä ohjetta ja noh, netissä on hyvinkin laaja kirjo kyseisen kakun ohjeita. Aion kyllä yrittää kyseistä kakkua uudestaan ja laitan kyllä ohjeen + vaihekuvat tänne.

Ja noita ”hurjia” kokemuksia on paljonkin sattunut kohdalle. Millon on jääty loukkuun biojätehuoneeseen, millon ollaan oltu loukussa teollisuus jääkaapissa, millon friteerauslaite syttynyt tuleen kesken puhdistuksen tai kuinka työharjoittelussa sinun ja jäätymiskuoleman välissä oli vain 12cm levyinen nahkavyö. Monesti sitä miettii että miksihän kaikkea tapahtuu itselle, mutta onpahan muutama hyvä tarina kerrottavana lapsenlapsille 😀

maris
Kinuskileipomo maris
3.6.2016 23:24

Ilonen tervehdys minultakin, SugarCone!
Minua myös kosketti tuo kokemasi tomusokeri episodi. Ensin nauratti, mutta nyt kun tosiaan kuvittelen miltä tuntuu vetäistä henkeen tuollaista hienoa pölyä – hui kauhistus! Varmasti aika pelottavakin kokemus.
Minulla heräsi myös kiinnostus tuohon Esterhazy -kakkuun. Piti käydä jo malttamattomana googlettamassakin. 🙂 Vaikuttaa kyllä ihan hirmuisen herkulliselta ja mielenkiintoiselta kakulta.
Mukavia leivontahetkiä sinulle! Oli mukava tutustua näin paremmin. 🙂

Kinuskikissa
3.6.2016 22:21

Hei SugarCone! 🙂 Olet pyrähtänyt Kinuskiyhteisöön mukaan sellaisella vauhdilla ja positiivisella energialla, että se ei ole jäänyt huomaamatta. Ammattitaitosi kyllä välittyy resepteistäsi. Hienoa, että olet tuomassa osaamistasi tänne, sitä osaamme arvostaa! 🙂 Aurinkoista ja leivonnan täyttämää kesää sinulle!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.6.2016 21:47

Heissan sugarCone: Olipa mukavaa lukea ajatuksiasi! 🙂
Ja kyllä kieltämättä kun eilen tarinaasi tomusokerista ja palokunnasta luin alkoi ihan hymyilyttää! 🙂
Mutta kerropa minulle mikä on Esterhazy kakku? Onko se pelkkä konditoria tuote jota on kotona vaikea tehdä vai onko se kenties kotonakin toteutettava? Sinulla kun tuota riittää kokemusta niin olisiko mitenkään mahdollista esimerkiksi että tekisit meidän muiden iloksi leipomoosi sellaisen kakun? Sitten joskus kun sinulla aikaa on.
Mukavaa kesän alkua sinulle ja törmäillään täällä sivustolla monenmoisten herkkujen parissa! 🙂

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
3.6.2016 17:38

Oikeastaan lähinnä huvitti koko tilanne, koska palokunta oli suhteellisen tuttu vieras koululla. Tosin kanssa opiskelijoita tilanne ei kauheasti naurattanut, varsinkin kun leipomo vaatetus on suhteellisen kevyt ja tuntikin ulkona paikallaan on muutenkin kokemus itsessään. Mutta kenties sitä oppi ettei vastaisuudessakaan pöllyttele tomusokeria suoraan palohälyttimen alla =D Marengin teko jatkui mutta hieman piti soveltaa jotta uudelta hälytykseltä vältyttäisiin siinä vaiheessa kun kone laitettaisiin käyntiin, essu koneen päälle ja menoksi. Joo noita isoja säkkejä käytetään kouluissa ja teollisuus leivonnassa =) Mutta kyllä tuo kyseinen kokemus oli myös aika karmaiseva siinä mielessä että harva tietää sitä tunnetta kun saat täyslaidallisen tomusokeri pölyä suuhun ja nenään, sitä kun epähuomiossa vetäisee henkeen. Sitä tunnetta ei oikein voi sanoin kuvailla, mutta tunne on hirveä.

Kinuskiemo
3.6.2016 11:34

Tervehdys sinulle SugarCone! 🙂 Tosi mukava, että tulit esiin nimimerkkisi takaa. Kävi selväksi, että sinulla on leivontataustaa vaikka millä mitalla. Jo lapsena tiesit, että leivonta on tavalla tai toisella sinun juttusi. Ja iso juttu siitä tulikin, koska olet kouluttautunut alalle. Sinulla on tietoa ja taitoa ja innostusta, ihanteellinen yhdistelmä, jolla loihtia herkkuja tarjolle sekä arkeen että juhlaan. Leivonnaistesi valikoima leipomosi hyllyillä puhuu puolestaan, siellä on upeita näyttäviä herkkuja toinen toisensa vieressä.

Oli hauska lukea, mitä matkan varrella on sattunut. Oli mainio muistelo ja myös kunnon kömmähdys. Tuota tomusokerimuisteloa piti lukea melkein hengitystä pidätellen, mihin lopulta päädytään 10 kilon painoisen säkin kanssa. Ja todella myös päädyttiin – palokunnan vierailuun ja pakkaseen! Mietin, mitä ajatuksia sinulla itselläsi mahtoi siinä tilanteessa olla, kun pakkasessa seurattiin tomusokeripilven vaiheita ja palokunnan toimia. Pitikö kovastikin selitellä, miten noin pääsi käymään, jne. Mutta vaikka tapaus ja tilanne tuolloin oli sinulle vähintäänkin harmillinen, niin muistelona se nyt, kun loppu oli kuitenkin ”onnellinen”, kirvoitti tarinaa lukiessa makeat ratki riemukkaat naurut. Jo to 10 kilon painoinen tomusokerisäkki! Kun kaupasta on tottunut ostamaan pienen laatikollisen, ei ole tullut mieleenkään, että 10 kilon pakkauksia on edes keksitty! Oli niin hauska tositarina. 🙂

Mahtavaa, että olet täällä meidän seurassamme. Leivotaan yhdessä ja viihdytään tämän ihanan harrastuksen parissa!
Mukavaa kaunista kesää sinulle! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa