2.6.2016
Nimimerkki:
SugarCone
Kinuskileipomo:
Kinuskileipomo SugarCone
Kuka olet?
Crista Oksiala.
Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?
Olen lapsesta asti ollut keittiössä touhuamassa, joten kaipa se innostus leipomiseen on tullut äidinmaidossa. Ajan kuluessa hakeuduin leipuri-kondiittori koulutukseen, joka lisäsi innostusta ja taitoja leipomiseen.
Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?
Leivon noin kerran viikossa. Uusien reseptien kokeileminen on innostavaa. Lisäksi kehittelen uusia reseptejä.
Suosikkiraaka-aineesi?
Kookos.
Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?
Leivonnaiset.
Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!
Leivontamuistoja on paljonkin, mutta ehkä ikimuistoisin hetki oli, kun kouluaikoina olin tekemässä isoa määrää marenkia. Kaadoin 10 kg säkin tomusokeria teollisuuskoneeseen, jokainen on varmasti kohdannut sen hetken kun kasvoille tupsahtaa pieni tomusokeri ”sumu” kaataessa tomusokeria liian reippaasti esim. pyörivään yleiskoneeseen ja jokainen voi vain kuvitella millainen tomusokeri ”sumu” syntyy 10 kg:sta tomusokeria. Eikä tässä vielä kaikki, yleiskoneen yläpuolella oli palohälytin joka laukesi tomusokeri ”sumun” takia ja koko koulu jouduttiin evakuoimaan ulos palovaaran takia. Mitään vaaraahan ei ollut ja tunnin -15 asteen pakkasessa odottelun jälkeen oppilaat saivat palata takaisin kouluun kun palokunta oli varmistanut rakennuksen.
Paras leivonnainen, jota olet maistanut?
Esterhazy kakku.
Pahin kömmähdyksesi keittiössä?
Kömmähdyksiä on sattunut paljon ja erilaisia, mutta viimeisin kömmähdykseni oli, kun pari viikkoa sitten tein kantarellipiirakkaa. Maustoin täytteen ja kaadoin vuokaan, lisäsin juuston ja rupesin sitten tekemään kermaseosta piirakkaan. Kermaseosta tehdessäni tulin unohtaneeksi, että olin jo maustanut täytteen ja rupesin maustamaan kermaa. Yleensä maustan kermaseoksen aavistuksen ylisuolaiseksi koska en mausta täytettä ollenkaan vaan maku tulee kermaseoksesta. Arvata saattaa, että piirakka oli aivan karmean makuista ja näin piirakka päätyi roskikseen.
Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?
Haluisin oppia leipomaan liivatteen korvikkeilla.
Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?
Elämä.
Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?
En ole oikeastaan hirveämmin tutustunut kinuskiyhteisön eri osa-alueisiin.
Niiskuliini kysyi sinulta: Kuka on esikuvasi leivonnassa ja/tai ruoanlaitossa?
Esikuvani on kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, joka opetti konditorian saloja kouluaikoina. Ja ruoanlaitossa esikuvana ja erinomaisena opettejana on ollut Tero Laukkanen.
Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?
Mikä on paras lapsuuden leivontamuisto?
Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kyllä tekevälle sattuu, mutta ehdottomasti hyvä niin.